Thomas is een Zwollenaar

Artikel

  • Leestijd 4
  • 3686 x Bekeken

Thomas Bartelds is een rasechte Zwollenaar. Hij reist graag naar verre bestemmingen, maar geniet er ook van om thuis te komen in zijn mooie Hanzestad Zwolle. Met zijn creatieve blik fotografeert hij de meest iconische plekken van Zwolle en deelt die op zijn Instagramkanaal @Thomas.Bartelds. Dit is zijn blog over #ikbeneenzwollenaar.

Ik ben geboren en getogen in Zwolle. In Assendorp, een van de meest fijne en groene wijken van Zwolle om precies te zijn. Met een kleine break in Groningen en Kuala Lumpur voor mijn studie woon ik sinds 2015 opnieuw in onze prachtige Hanzestad. Zwolle is voor mij een plek waar ik mij echt thuis voel. Ik kan er mezelf zijn.

Ik ben veel in de binnenstad van Zwolle te vinden voor mijn werk. Ik organiseer voor Buro Ruis de Bruisweken, de introductieweek voor de nieuwe studenten van de roc’s en hbo’s in Zwolle. Daarnaast ben ik fotograaf, dus zie je me regelmatig met mijn camera door de binnenstad wandelen. Vooral als de zon net opkomt of ondergaat, dat levert de mooiste plaatjes op.

De afgelopen jaren heb ik Zwolle zien ontwikkelen tot een stad waar iedereen zich thuis kan voelen en wil wonen. De stad is wat dat betreft echt wel in verschillende opzichten veranderd. Zo waren de winkels op zondag nog gesloten toen we hier weer kwamen wonen na onze studie in Groningen. En was er een beperkt aanbod aan cultuur. Er zijn heel veel toffe initiatieven (Kattegat Festival, Gerrits Tuin, Het Gilde Zwolle,) en plekken bijgekomen en ze blijven ook komen! Ook qua horeca is er in Zwolle in middels genoeg keus. Van Syrisch tot aan de beste Italiaan van Nederland! (check mijn tips onderaan de blog)

Maar naast dat er veel is bij gekomen blijft Zwolle ook ‘gewoon’ Zwolle. Een overzichtelijke stad waar je anoniem kan zijn, maar ook iedereen kunt kennen. Ik ontdek de stad het liefst met de fiets. Ik fiets regelmatig een blokje om als ik naar huis toe ga, om weer een andere wijk te verkennen. En vaak ben je met de fiets ook nog sneller op je plek van bestemming dan met de auto!

Ik zie Zwolle eigenlijk als een soort ‘hidden gem’, je moet er geweest zijn om te zien hoe heerlijk het eigenlijk is om hier in de stad te zijn en te wonen. Dat wil je graag tegen heel veel mensen vertellen. Maar… stiekem wil je dit mooie plekje eigenlijk voor je zelf bewaren.

TOP 3 voor Zwolle volgens Thomas

De Peperbus gemaakt door Thomas
De Peperbus gemaakt door Thomas

  • Zwolle bij zonsopkomst, ga er een keer vroeg op uit (het liefst in de zomer, want dan is het extra vroeg licht) en verken de Zwolse binnenstad bij zonsopkomst (of in de nacht). Dit doe ik zelf een paar keer per jaar om te fotograferen, maar de rust en de stilte midden in de stad is heerlijk. Je ziet het centrum op een hele andere manier.
  • Jantjes Lief heeft de beste lunch van Zwolle, ze hebben heerlijke broodjes en flammkuchen voor zowel de hongerige vlees etende mannen als voor de vegan healty vrouwen (of andersom). Oh ja, ga voor hun befaamde opa’s notenkoek als toetje!
  • D'Andrea’s in mijn ogen het beste restaurant in Zwolle op dit moment, heerlijk Italiaans eten met fantastische wijnen en geweldige service. Als je hier wilt eten moet je wel op tijd reserveren, want ze hebben een flinke wachtlijst.

Zie jij jezelf nou ook als een echte Zwollenaar? Zie je het ECO-systeem in de stad? Ben je trots op Zwolle en wil je anderen meer vertellen over jouw stad door ook een blog te schrijven? Mail ons naar en misschien nemen wij wel contact met je op!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle