Marijn is een Zwollenaar

Artikel

  • Leestijd 3
  • 3646 x Bekeken

Marijn de Vries is een veelzijdige dame. De mensen die haar kennen, weten dat ze gek is op fietsen. Met grote regelmaat zie je haar vaak op de race- of bakfiets door de stad manouvreren. Bovendien is Marijn sinds 2021 burgemeester van Zwolle. De fietsburgemeester, wel te verstaan. Je begrijpt, deze ondernemer is een fanatiek ambassadeur van de fiets. En inmiddels ook van Zwolle, zo lees je in onderstaande blog van #IKBENEENZWOLLENAAR.

Of je je een echte Zwollenaar mag noemen als je niet in de stad geboren en getogen bent weet ik niet, maar ik voel me wel een echte Zwollenaar. Inmiddels ben ik dat ook al vijftien jaar. Op mijn fiets heb ik alle hoeken van de stad ontdekt, ik ken de weg per fiets beter dan met de auto. En dat is handig, want in Zwolle ben je bijna overal sneller als je met de fiets gaat dan als je voor de auto kiest.

Ik ben ook gek op de omgeving van Zwolle. Als profwielrenner ontdekte ik hoe mooi het hier fietsen is: de regio biedt ongelooflijk veel afwisselde natuur, het is ontzettend rustig, je bent zó de stad uit en je kunt alle kanten op. Van de Veluwe tot het Vechtdal, van de Weerribben en Wieden tot de prachtige IJssel. De Holterberg en de Lemelerberg liggen om de hoek. Een regio om nooit op uitgekeken te raken.

En telkens als ik dan weer naar Zwolle fiets, zie ik de Peperbus en voel ik me thuis. Zwolle geeft me waar ik als ondernemer zo van hou: een warm netwerk van mensen die elkaar wat gunnen. Elkaar opzoeken. En elkaar vasthouden. Misschien wel omdat Zwolle een beetje op zich staat, los van andere steden. Zwolle is klein genoeg om dorps te zijn, maar groot genoeg om alle elementen van een stad te hebben. Dat zorgt ervoor dat ik hier als meisje uit de provincie als een vis in het water ben.

omschrijving
omschrijving

Sinds juni 2021 ben ik fietsburgemeester van Zwolle. Omdat ik erin geloof dat fietsen Zwolle een nog fijnere stad maakt. Ik sta graag bij de Sassenpoort om te kijken naar de vluchtige contacten tussen mensen op de fiets. Op de fiets maak je contact. Je kijkt elkaar aan, er wordt vaak gegroet en gelachen. En het is nog gezond ook. Aan zo’n fietsklimaat lever ik graag een bijdrage.

Zwolle is een van de weinige steden waar fietsers nog stoppen voor een rood stoplicht. Dat maakt het fietsen nog veiliger en vriendelijker, vooral ook voor kinderen. De stad ontdekken vanaf je fiets, door de ogen van een kind: iets mooiers is er niet.

De top 3 van Marijn

  1. Als je dan toch onderweg bent op je fiets , stop dan eens in het Wezenlandenpark bij Het Parkpaviljoen. Een heerlijke plek om wat te drinken en te eten, en om met de kinderen te spelen.
  2. Een andere plek waar ik graag kom is het Engelse Werk. Fiets bij de uitspanning parkeren en wandelen maar. Het park is in elk jaargetijde schitterend.
  3. Een laatste favoriete plek is het terras van Las Rosas, in de binnenstad. Een betere plek om naar mensen te kijken, hoe ze bewegen, naar elkaar lachen en op elkaar reageren, op de fiets of lopend, is er bijna niet.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle