Katja is een Zwollenaar

Artikel

  • Leestijd 4
  • 4054 x Bekeken

Katja Scholing noemt zich import Blauwvinger: niet opgegroeid in Zwolle, maar inmiddels wel het grootste deel van haar leven woonachtig in onze stad. Naast wonen werkt ze ook in Zwolle, bij Veiligheidsregio IJsselland. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf, Atelier Blikvangers. In haar vrije tijd is ze een Takkewijf en muurmokkel bij Trotse Muren, waarvoor ze de social media verzorgt. Met nog 7 muurmokkels wil ze Zwolle nóg mooier maken. Met de nadruk op ‘nóg’ want Zwolle is natuurlijk al geweldig!

'Ligt Meppel onder de rook van Zwolle? Daar ben ik namelijk opgegroeid. We gingen wel eens winkelen in Zwolle. Ik kan mij nog herinneren dat we Herman Brood een keer tegen kwamen, hij had een papegaai op z’n schouder. Dat heeft toch indruk gemaakt…

Mijn vervolgopleiding was in Zwolle, elke dag met lijn 40 naar het Hanze College. Toen wist ik nog niet dat ik een aantal jaar later zou verhuizen naar deze geweldige stad. Inmiddels woon ik alweer ruim 20 jaar in Zwolle en ik wil hier nooit meer weg! Als we na een vakantie over de A28 richting Zwolle rijden, de IJssel over zijn en de Peperbus in de verte zien, dan kom ik weer thuis.

Ik woon op een geweldige plek, net buiten het centrum van Zwolle, met water voor de deur waar mijn bootje ligt. Maar ik ben ook zo in de natuur, in het gebied achter het ziekenhuis ben ik regelmatig wandelend of hardlopend te vinden. En de verlichting van het PEC stadion schijnt nog net niet op mijn balkon. Daar ben ik trouwens elke thuiswedstrijd te vinden, want ik heb al een jaar of 10 een seizoenkaart. Leuk weetje, mijn vriend en ik hebben elkaar voor het eerst gespot op de tribune, dat was ruim 8 jaar geleden. Hij is overigens een échte Blauwvinger.

Als je regelmatig in de binnenstad van Zwolle bent dan ben je vast al eens langs een Trotse Muur gelopen. Want inmiddels zijn er 6 Trotse Muren in en rondom de binnenstad van Zwolle te vinden.

Hedon
Hedon

Trotse Muren is ontstaan in het creatieve brein van de Zwolse kunstenares Lonneke van Zutphen. In de vele steden die ze bezocht heeft zag ze geweldige muurschilderingen. En dat mistte ze in Zwolle. Een stad die barst van de creativiteit, onder andere door de vele creatieve opleidingen, en kunst en cultuur. Lonneke verzamelde een aantal enthousiaste dames – daar ben ik er een van - om zich heen die dezelfde missie hadden én hebben, namelijk Zwolle nóg een stukje mooier maken. Dit doen we door hoogwaardige street art toe te voegen aan het straatbeeld. Hierin werken we samen met getalenteerde kunstenaars. Maar ook met gemeente Zwolle en andere Zwolse organisaties en bedrijven. Daarnaast betrekken we bewoners en ondernemers in de directe omgeving van een Trotse Muur. Ook in 2022 zullen er weer een aantal Trotse Muren gerealiseerd worden. Volg ons op Instagram om te zien waar.

Top 3 van Katja

Maak eens een rondje langs alle Trotse Muren. Er is nog geen officiële Trotse Muren route maar die is wel in de maak. Op de website van Trotse Muren vind je de locaties van alle muren. Pak de fiets, zoek ze op en bewonder ze.

Brasserie de Hofvlietvilla is dé plek waar je, binnen of op het terras, geweldig zicht hebt op de mooie binnenstad van Zwolle én de Peperbus. Overigens is dit ook de plek waar tijdens een high wine de Takkewijven zijn ontstaan.

Een bezoek aan Van der Velde in de Broeren adviseer ik altijd aan iemand die mij vraagt om tips over wat te doen in Zwolle. Ook al zijn er in Nederland meerdere kerken omgebouwd tot boekhandel, Van der Velde in de Broeren is toch écht de mooiste. Of ben ik bevooroordeeld?

Zie jij jezelf nou ook als een echte Zwollenaar? Zie je het ECO-systeem in de stad? Ben je trots op Zwolle en wil je anderen meer vertellen over jouw stad door ook een blog te schrijven? Mail ons naar info@zwollemarketing.nl en misschien nemen wij wel contact met je op!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle