Emmely is een Zwollenaar

Artikel

  • Leestijd 4
  • 5021 x Bekeken

Emmely Lefevre is geboren en getogen in Steenwijk, maar voelt zich nergens zo thuis als in Zwolle. Je komt haar tegen als eigenaar van Ditis’Em, het bureau in regio Zwolle dat organisaties helpt bij transities en innovaties, als presentatrice voor de camera of ergens feestend in de stad. Dit is haar blog over #ikbeneenzwollenaar.

Als klein meisje ging ik regelmatig met mijn moeder naar Zwolle, de grote stad! Een broodje beenham met een dikke laag roomboter halen bij de V&D en daarna de Melkmarkt bezoeken was een heus avontuur. Zwolle maakte indruk op me met haar mooie oude gebouwen en haar moderne winkels. En dat doet het eigenlijk nog steeds. Iedere dag dat ik naar ons kantoor fiets in de Sassenstraat ben ik me ervan bewust dat ik een enorme bofkont ben dat ik hier mag wonen en werken.

Inmiddels woon ik al dik 15 jaar in Zwolle. Wat ik zo uniek vind van Zwolle is het feit dat ik binnen 5 minuten in de natuur ben. Ik mag graag een rondje hardlopen in het Engelse Werk of langs de Vecht. Maar ik stap ook graag met mijn grote liefde Luc op de mountainbike voor een rondje Hattem of, een stukje verder, de Lemelerberg. Sinds vorig jaar delen we met vrienden een klein sloepje. Deze ligt achter ons huis en zodra de zon begint te schijnen stappen wij in het bootje voor een rondje centrum. Dikke tip voor vaarliefhebbers: via het kleine raampje van het schip ‘De Kwaak’ kun je vanuit je sloepje heerlijke bitterballen bestellen!

Tegen klanten die niet uit Zwolle komen zeg ik vaak: ‘Zwolle is een stad met een dorps karakter’. Daarmee bedoel ik dat Zwolle alles heeft wat een stad hoort te hebben. Prachtige musea, winkels, uitgaansgelegenheden, parken, ons PEC Zwolle, gave bedrijven en goede onderwijsinstellingen. Bovendien ligt Zwolle dichtbij de snelweg en hebben we ook nog eens een fantastische treinverbinding. Niet zo gek dus dat zoveel mensen uit het Westen nu in de rij staan voor een woning in Zwolle. Maar Zwolle is ook een beetje ‘ons kent ons’ en dat maakt ook dat hier ‘zaken doen’ zo fijn is. Van nature heerst hier een gevoel van ‘partnership’. We nemen de tijd om elkaar te leren kennen, omdat we weten dat we samen de dingen nog beter en mooier kunnen doen.

Ik heb ontdekt dat dit niet overal in Nederland zo vanzelfsprekend is. Heel bewust hebben we daarom ook gekozen om in Zwolle te blijven wonen en ons bedrijf hier te vestigen.

Ja! Ik wil hier oud worden! En dat gaat me ook helemaal lukken met de volgende 3 tips:

  1. Donderdagavond is bij ons date-avond! Dan gaan we, in niet corona-tijd, vaak een drankje doen bij café Stroomberg aan de Brink, een donkerbruine kroeg zoals een donkerbruine kroeg hoort te zijn. En ja daar komt ie weer… ook daar hebben ze heerlijke bitterballen!
  2. Pak de fiets voor een ‘rondje Zwolle’ (volg gewoon de bordjes) of ga met het pontje naar Hattem of Zalk. Iets sportiever? Er zijn prachtige mountainbikeroutes in de buurt! Denk aan het bos in Hattem en het Zwolse Bos, Staphorst of De Lemelerberg.
  3. Ga varen door de grachten van de Zwolse binnenstad! Heerlijk om even aan te leggen voor een drankje op het Stadsstrand of bij ’t Beugeltje.

    En als je op de Thorbeckegracht vaart vergeet dan niet om even bij De Kwaak via het raampje van het schip iets lekkers te bestellen.

Bonustip: Carnavallen is niet alleen voor beneden de rivieren, in Sassendonk (Zwolle) kan je ook uitermate goed ‘hossen’. Tenminste…, als je daarvoor open staat :) Als je echt Sassendonks wilt gaan, dan bestel je een ‘blauwhandje’ in de kroeg, of je het nu lekker vindt of niet.

Zie jij jezelf nou ook als een echte Zwollenaar? Zie je het ECO-systeem in de stad? Ben je trots op Zwolle en wil je anderen meer vertellen over jouw stad door ook een blog te schrijven? Mail ons naar en misschien nemen wij wel contact met je op!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle