Zwolse smaken

Schuif eens aan in één van de vele restaurants die Zwolle kent. Iedere menukaart staat vol met streekeigen lekkernijen. Puur Zwolle: Zwolse Whisky, Zwols bier, Zwolse peperbuskaas, Zwolse mosterd, Zwolse balletjes en natuurlijk de Zwolse Blauwvingerkoekjes en Blauwvingerthee.

Deze lekkere producten zijn te verkrijgen in verschillende authentieke winkels in Zwolle.
- Friet? Swolsch Friethuys!
- Brood? De Stadsbakker
- Koffie en thee? 't Konkeltje
- Chocolade? Bonbonnerie borrel
- Bier? Stanislausbrewskovitch
- Streekproducten: Uw Stadsboer

Zwolse balletjes; geheim recept

Wandel het Zwolse Balletjeshuis binnen en waan je in grootmoeders tijd met de zoete geur van traditioneel oud Hollands snoepgoed zoals polkabrokken en wijnballen. De echte Zwolse Balletjes worden op ambachtelijke wijze in de kelder van het Zwolse Balletjeshuis gemaakt. Het recept is al eeuwenoud en nog steeds geheim.

Culinaire stadswandeling

Met de culinaire stadswandeling ontdek je samen met een stadsgids al het goede dat Zwolle op culinair gebied te bieden heeft.

Onder leiding van een stadsgids ga je op ontdekkingstocht door de binnenstad van Zwolle. Je brengt een bezoek aan de Boerderijwinkel. Je geniet van een proeverij van drie voorgerechtjes van het seizoen, een hoofdgerecht van drie overheerlijk pasta’s en sluit af met een Grand Dessert bij Bilderberg Grand Hotel Wientjes. Een smakelijke en leerzame belevenis.

Kijk voor boekingen en prijzen op www.overijsseltrips.nl

De Librije

Driesterrenrestaurant De Librije schittert op een prachtige locatie aan het Spinhuisplein. Jonnie en Thérèse zijn allebei opgegroeid in deze omgeving. Een wereld van snoekbaars vangen, watermunt plukken, boleten en cantharellen zoeken en met de punter de eendenkooi in. Dan is het toch niet gek dat ze verliefd zijn geworden op al die prachtige regionale producten? Samen met een uitstekend team verkennen ze iedere dag de mogelijkheden van een liefdevolle relatie tussen wijn en spijs. www.librije.com