Top 10 Zwolle

Wat moet je nou echt zien en gedaan hebben in Zwolle? Zet deze 10 tips in ieder geval maar op je bucketlist en zorg dat je ze afstreept!

 1. 3

  Smullen bij de culinaire hotspots

  Schuif aan in een van de vele sfeervolle restaurantjes en caf├ęs in Zwolle. De menukaart staat boordevol (streekeigen) lekkernijen. In Zwolle kun je letterlijk genieten met sterren in het met maar liefst 3 sterren bekroonde restaurant De Librije.

 2. 5

  Beklim de Peperbus

  Heb jij altijd al eens de Peperbus willen beklimmen? Dat kan! Tijdens de openstelling van de Basiliek is de toren te beklimmen.

 3. 6

  Naar binnen! De Sassenpoort

  De Sassenpoort in de stadsmuur van Zwolle is een stadspoort die werd gebouwd eind van de 14de en begin van de 15e eeuw als onderdeel van de stadsverdedigingswerken.

 4. 7

  Shoppen maar!

  Zwolle is de grootste en meest veelzijdige shopstad van Overijssel. Je vindt er onder andere de bekende grote ketens zoals H&M, The Sting, Douglas, Vero Moda, Jack & Jones en de Zara. De Primark bevindt zich aan de Melkmarkt en Hudson's Bay in de Roggenstraat.

 5. 8

  Maak een stadswandeling

  Zwolle is een heerlijke stad voor een stadswandeling of rondleiding. Of je nu komt voor de rijke historie of om er te winkelen. Via www.zwollemetgids.nl vind je alle benodigde informatie.

 6. 9

  Verken de stad per fietstaxi

  Niet zo veel tijd? Maar je wilt toch wat zien van de stad? Kies dan voor de Fietsjoe fietstaxi. Een echte aanrader is de rondtour langs de mooiste plekjes in de binnenstad; dat is een uur lang genieten!

 7. 10

  Vaar door de grachten

  Huur een sloep, kano, sup of waterfiets en vaar een rondje stadsgracht. Laat je je liever varen? Dan is een rondvaart in luxe sloep de Blauwvinger van Hiawatha Actief echt iets voor jou! De schipper vertelt leuke wetenswaardigheden over de stad.