Van A naar B tijdens het Hanzejaar Zwolle

Hanzejaar 2023

  • Leestijd 3
  • 1291 x Bekeken

De activiteiten en evenementen in het Hanzejaar vinden plaats in drie deelgebieden in Zwolle, namelijk de Binnenstad, Spoorzone en Harculo. Om van A naar B te komen zijn er verschillende mogelijkheden.

Bekijk hier de plattegrond van Zwolle

Hanzeroutes web app

omschrijving
omschrijving

Benieuwd waar je alle evenementen van het Hanzejaar kan vinden? Hiervoor is de Hanzeroutes web app gemaakt, waar je alle locaties en het programma direct kan terugvinden. Met deze app heb je met je telefoon rechtstreeks toegang tot het complete Hanzejaar programma maar ook de locaties en geeft ook een handige route die real-time begeleiding biedt naar de locatie. Ook zijn er inmiddels al een aantal initiatieven ontstaan om gebruik te maken van de hanzeroutes webapp: de Hanze Whiskey Tour, Hanze Wijn tour, de Hanze motor tour die alle 9 Hanzesteden aan doet en de Nachtburgemeesters hebben een speciale Kroegentocht XXL ontwikkeld. Zonder te reserveren kan je de route starten, meld je aan bij het eerste punt en geef aan dat je een route loopt.
Naar de Hanzeroutes web app

Fietsroute tussen de drie locaties

Ontdek de locaties van het Hanzejaar Zwolle. Hanzejaar 2023 is een jaar vol cultuur. De drie iconische locaties: Binnenstad (Academiehuis), Hanze Art Station en IJsselcentrale Harculo hebben elk een eigen thema waar unieke evenementen plaatsvinden. Met deze fietsroute ontdek je ze allemaal!

Naar de fietsroute

Fietstaxi

Verken Hanzestad Zwolle vanuit de Hanzefiets een comfortabele fietstaxi. Een fietser zal je de mooiste plekjes van de historische Hanzestad laten zien en veel over de stad en zijn Hanzeverleden vertellen. Een ludieke manier van een stadsrondtoer!

Deze rondtoer duurt ca. een uur en kost € 20,- voor 1 persoon en € 40,- voor 2 personen. Vertrekpunt in overleg. Reserveren via of bel op 06-55713523.

www.fietsjoe.nl

Deelvervoer

De activiteiten en evenementen in het Hanzejaar vinden plaats in 3 deelgebieden in Zwolle; Binnenstad, Spoorzone en Harculo. Speciaal voor dit Hanzejaar is het servicegebied van drie aanbieders van deelvervoer uitgebreid en zijn al deze locaties gemakkelijk te bereiken. Je kunt een keuze maken tussen een e-bike of e-scooter die op verschillende plekken in de stad te vinden zijn en je tegen betaling bij alle Hanze gebieden in Zwolle kunnen brengen.

Download de app
Wil je gebruik maken van een e-deelscooter of deelfiets? Dan heb je de app van de aanbieder nodig. Met deze app zoek je naar een scooter of e-bike bij jou in de buurt, reserveert en activeer je deze en beëindigt en betaal je de rit. Download hier één van de apps:
Bird
Felyx
Check

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer is de ideale manier om naar het Hanzejaar Zwolle te gaan. Door de centrale ligging is Zwolle goed te bereiken vanuit heel Nederland. Ook de bereikbaarheid binnen Zwolle is goed. Huur een OV fiets of pak de bus naar jouw gewenste bestemming.

Met het OV naar Zwolle

Parkeren in Zwolle

Kom je met de auto naar het Hanzejaar Zwolle? In Zwolle parkeer je je auto in parkeergarages, parkeerterreinen of op straat. Op de meeste plekken in Zwolle geldt betaald parkeren. De betaaltijden en parkeertarieven vind je op de betaalautomaten. Parkeren in Zwolle centrum is duurder dan parkeren buiten het centrum van Zwolle.

Hier kun je (gratis) parkeren in Zwolle!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle