Tibor Elferink over Hanze Art Station

Ontdek deze zomer de Spoorzone tijdens Hanze Art Station

  • Leestijd 2
  • 976 x Bekeken

Tijdens de weekenden van 30 juni tot en met 17 september is Hanze Art Station dé plek om de urban sfeer van de Spoorzone te beleven. “Tegen het decor van rijdende treinen en doorleefde industriegebouwen kunnen bezoekers genieten van kunst, muziek, dans, theater en film”, zegt programmeur Tibor Elferink.

Hanze Art Station is onderdeel van het Hanzejaar. “Hanze Art Station ligt in de Spoorzone, tegen de busbrug en het spoor aan. Dat was een braakliggend knollenveld en hebben we de afgelopen periode klaargemaakt als festivalterrein. Er staan zeecontainers, kunstwerken en er komt een nieuw route vanaf de achterkant van het station, langs het P+R-terrein. Bij de ingang van het terrein komt een informatiepunt van het Hanzejaar. Het gebied was tot voor kort vrij onzichtbaar voor publiek, het ligt een beetje verstopt tussen het spoor en slagbomen en hekken.”

Hanze Art Station wil bezoekers op een andere manier laten kijken naar kunst en cultuur. “Dat past ook bij het gebied. We gaan series maken die wekelijks terugkomen. Zoals de Hanze Acoustic Campfire Sessions met singer-songwriters als Tim Knol. Onder de noemer Hanze Summer Stage komt er theater, dans, hedendaags circus, power jazz of een lekkere festival headliner, maar je kan ook verrast worden door een klassiek concert. Op 14 juli is de officiële opening met New Cool Collective.”

Iedere week komt er een gast uit de boeken- of filmwereld tijdens Hanze Art House. Zo geeft filmregisseur Martin Koolhoven een filmcollege in de setting van een buitenbioscoop. Tijdens Hanze Sjoege zijn er sprekers, talkshows of live podcasts.

Tibor: “We vinden het belangrijk dat er voor ieder wat wils is. Je kan lekker ontspannen, je kennis oppoetsen, of juist actief bezig zijn. Met regelmaat programmeren we op zaterdagmiddag Hanze Kids Station.”

“Maar je kan natuurlijk ook gezellig langskomen voor een hapje en een drankje op het terras en genieten van de zomerse dagen. Het programma ligt nog niet helemaal vast. Dit biedt ruimte nieuwe initiatieven te programmeren en in te springen op tourende bands en gezelschappen die in de buurt zijn. Hanze Art Station is bovendien een maakplek waar kunst ter plekke tot stand komt. ”

Inschrijven voor de nieuwsbrief en meer informatie op hanzeartstation.nl

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle