navigatie overslaan
Activiteiten Hanzejaar

Spoorzone

  • 2 minuten leestijd
  • 130 x bekeken

In de Spoorzone van Zwolle wordt gewerkt aan de totstandkoming van een gebied waar creatief en innovatief ondernemerschap, kunst, evenementen en het opleiden van de talenten van morgen centraal staan. Tijdens het Hanzejaar is iedereen uit de stad en ver daarbuiten welkom in het karakteristieke gebied waar we in de periode van eind juni tot en met begin september een divers en aantrekkelijk cultureel programma aanbieden.

In de Spoorzone wordt Zwolle geaccentueerd als knooppunt in de regio met weidse verbindingen naar het westen (Randstad) en het oosten (Duitsland). Deze nieuwe Hanze-Baken biedt ruim ‘baan’ aan nieuwe verbindingen in en met de stad door creatieve culturele experimenten. Jonge makers uit de creatieve industrie vind je hier.

Wat kan je verwachten?

In en rond Perron038 realiseren we een gezellige binnen- en buitenruimte met een artistieke urban sfeer. Je kunt er een aantal grotere evenementen bezoeken, een kijkje nemen bij de totstandkoming van bijzondere projecten waarbinnen jong talent samenwerken met ervaren professionals en in de weekenden genieten van exposities, poëzie & literatuur, muziek, theater en dans in de vorm van optredens en workshops voor alle leeftijden.

Het volledige programma wordt in de loop van het eerste kwartaal van 2023 bekend gemaakt. Dit zijn de activiteiten die we in ieder geval gaan programmeren:

30 juni Kennisfestival Zwolle & opening PROTO-festival

30 juni t/m 9 juli PROTO Festival

In de weekenden van de zomervakantie

Wisselende exposities Culturele workshops & activiteiten voor alle leeftijden waaronder kinderactiviteiten van o.a. Common Ground For Kids Diverse optredens en voorstellingen i.s.m. partners en makers uit Overijssel zoals o.a. Hedon, Colored Monkeys, het Nederlands Bach Consort, Common Ground, Linea Rekta en vele anderen. Talentontwikkeling-projecten September

Onderdelen van de Bruisweek Kennisoverdracht evenementen rondom thema’s innovatie, duurzaamheid, kunst & cultuur

Wat vind je van de informatie op deze pagina?