Spoorzone

Activiteiten Hanzejaar

  • Leestijd 2
  • 3341 x Bekeken

In de Spoorzone van Zwolle wordt gewerkt aan de totstandkoming van een gebied waar creatief en innovatief ondernemerschap, kunst, evenementen en het opleiden van de talenten van morgen centraal staan. Tijdens het Hanzejaar is iedereen uit de stad en ver daarbuiten welkom in het karakteristieke gebied waar we in de periode van eind juni tot en met begin september een divers en aantrekkelijk cultureel programma aanbieden.

In de Spoorzone wordt Zwolle geaccentueerd als knooppunt in de regio met weidse verbindingen naar het westen (Randstad) en het oosten (Duitsland). Deze nieuwe Hanze-Baken biedt ruim ‘baan’ aan nieuwe verbindingen in en met de stad door creatieve culturele experimenten. Jonge makers uit de creatieve industrie vind je hier.

Wat kan je verwachten?

In en rond Perron038 realiseren we een gezellige binnen- en buitenruimte met een artistieke urban sfeer. Je kunt er een aantal grotere evenementen bezoeken, een kijkje nemen bij de totstandkoming van bijzondere projecten waarbinnen jong talent samenwerken met ervaren professionals en in de weekenden genieten van exposities, poëzie & literatuur, muziek, theater en dans in de vorm van optredens en workshops voor alle leeftijden.

Activiteiten Hanzejaar 2023

  • Hanze Art Station
    Hanze Art Station is een tijdelijke culturele hotspot in de Spoorzone van Zwolle. Als onderdeel van het Hanzejaar wordt het gebied naast het spoor en de busbrug omgetoverd tot een bruisende, creatieve plek waar in de weekenden van 14 juli tot en met 17 september 2023 doorlopend iets te doen is.

  • (Ex-)Change
    Het PROTO Art & Design Festival is een samenwerking van de creatieve mbo- en hbo-opleidingen in Zwolle, waarbij studenten hun werk op diverse locaties kunnen laten zien. Dit gebeurt onder meer in de Spoorzone, waar in toekomst de opleidingen Artez, Cibap en Museum de Fundatie samen een nieuw cultureel centrum zullen vormen. 24 juni t/m 24 september

Overige activiteiten

  • In de weekenden van de zomervakantie Wisselende exposities Culturele workshops & activiteiten voor alle leeftijden waaronder kinderactiviteiten van o.a. Common Ground For Kids Diverse optredens en voorstellingen i.s.m. partners en makers uit Overijssel zoals o.a. Hedon, Colored Monkeys, het Nederlands Bach Consort, Common Ground, Linea Rekta en vele anderen. Talentontwikkeling-projecten

Meer informatie over alle activiteiten en evenementen bij Hanze Art Station

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle