Herman Brood Museum

Blijmarkt 21 8011 ND Zwolle

Een ode aan Nederlands grootste Rock 'n Roll artiest. Neem middels kunst en persoonlijke spullen een kijkje in het leven van Herman Brood.

Gelegen aan de Blijmarkt van Zwolle, in een karakteristiek pand uit 1444, vind je het Herman Brood Museum. Dit bijzondere museum is in april 2017 geopend om Herman Brood blijvend te kunnen waarderen. De in Zwolle geboren Herman Brood was een echte rasartiest. Dit uitte hij dan ook in verschillende vormen, waaronder muziek, gedichten, schilderijen en zeefdrukken. Dit alles is nu te bewonderen in het Herman Brood Museum in Zwolle.

De Herman Brood collectie

Het Herman Brood Museum toont een brede collectie van de werken van de kunstenaar. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen op doek, brieven, tekeningen en door Herman geschreven gedichten. Er zijn ook persoonlijke items van Brood zelf te zien. Nooit eerder vertoonde foto’s, door hem beschilderde attributen, kledingstukken en schildersmateriaal geven je een kijkje in het leven van Brood.

Naast de vaste Broodcollectie toont het Herman Brood Museum iedere drie maanden een nieuwe Rock ’n Roll gerelateerde wisselexpositie. Denk hierbij aan The Rolling Stones, The Beatles, Willy de Ville en Queen.

Herman Brood Museum
Herman Brood Museum

De Herman Brood Experience

Wil je je bezoek aan het Herman Brood Museum helemaal compleet maken, kijk dan ook eens naar de Herman Brood Experience. Boek bijvoorbeeld de 'Herman Brood wandeling' of 'Workshop Broodstyle' in combinatie met een bezoek aan het Herman Brood Museum. Tijdens de workshop Broodstyle leer je de echte technieken van Herman Brood kennen en mag je deze zelf gaan toepassen!

Herman Brood winkel

Na afloop van je bezoek aan het Herman Brood Museum kun je nog even rondsnuffelen in het winkeltje. Je vindt hier van alles: van door Brood geschilderde schilderijen en zijn muziek tot aan souvenirs. Zo krijg jij de kans om een beetje van die Herman Brood Experience mee naar huis te nemen!

Je vindt deze locatie in de volgende categorieën

#Zwolle