IJsselcentrale Harculo

Activiteiten Hanzejaar

 • Leestijd 2
 • 9701 x Bekeken

Tussen de robuuste resten van de oude IJsselcentrale rijst een nieuwe wereld op. En die groei dient hand in hand te gaan met duurzaamheid. Zo staat kunstenaar Ronald Westerhuis klaar om met 'New Energy' opnieuw betekenis te geven aan de oude energiecentrale, duurzaam en geheel 'off-the-grid'. Hier komen nationale en internationale kunstenaars samen voor een vernieuwend programma, tentoonstellingen en lezingen. Bekijk hieronder het programma tijdens het Hanzejaar 2023.

Activiteiten Hanzejaar 2023

 • Tentoonstelling ENERGY
  Van 28 mei t/m 17 september is er in de Koelwaterhal de allereerste tentoonstelling genaamd ENERGY. Hierin staan 19 kunstenaars van uit Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland op de schouders van de open geesten uit de tijd van de Hanze.

 • IJsselbiënnale x Hanzejaar
  In het kader van het Hanzejaar en de Hanze-connectie tussen Zwolle en Münster is er tijdens de IJsselbiënnale, van 17 juni t/m 17 september, in de Harculo centrale een spannende groepstentoonstelling te zien met werk van Münster kunstenaars. Het thema van de tentoonstelling richt zich op de gedeelde vraagstukken, de gemeenschappelijke grond tussen het Nederlandse en Duitse gebied.

 • Expositie Zilveren Camera
  De Stad Verbeeldt organiseert voor de vijfde keer de expositie Zilveren Camera in Zwolle en voor de derde keer op deze unieke locatie. Het is een cultuurhistorisch pand met veel verhalen over de ontwikkelingen van energie in de afgelopen 60 jaar. De expositie is te zien van 1 t/m 24 september 2023.

 • GETIJ
  GETIJ is een theatrale installatie geproduceerd door OORD OOST i.s.m. podcastmaker Mette Bunskoek, geluidskunstenaar Dennis van Tilburg en landschapskunstenaar Marc van Vliet. Van 1 t/m 17 september van 10.00 tot 18.00 uur te zien bij Harculo.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle