Binnenstad

Activiteiten Hanzejaar

 • Leestijd 3
 • 3720 x Bekeken

De binnenstad is een vrolijk netwerk van events met het Academiehuis, het grootste rijksmonument van Zwolle, als kloppend hart. Hier vind je onder andere de interactieve beleving Panorama Hanze, waarin op spectaculaire wijze verleden, heden en toekomst wordt verbonden. Klim naar de zolderverdieping van het ruim 600 jaar oude gebouw en voor je het weet sta je oog in oog met het symbool van de stad: beschermengel Michaël. En vervolg jouw Hanze-ontdekkingstocht langs de Peperbus, Museum ANNO, de Sassenpoort en de Schepenzaal. Zo zag je Zwolle nog niet eerder.

Activiteiten Hanzejaar 2023

 • Panorama Hanze - Hanze Experience
  In de experience Panorama Hanze maak je een reis door de tijd en zie je Zwolle door de ogen van de bewoners van toen. Hét startpunt om deze mooie stad verder te gaan ontdekken. Deze experience is van 23 juni 2023 t/m 31 mei 2024 te ontdekken.

 • Hanze 8-daagse
  8 dagen lang genieten van muziek, dans, theater, opera en nog veel meer in de binnenstad van Zwolle, van 2 t/m 9 september.

 • Stadsfestival - Hanze8daagse
  Op 2,3 en 6 september vindt het Stadsfestival plaats. Het Stadsfestival is een driedaags cultureel festival dat plaatsvindt in de binnenstad van Zwolle. Het festival is een unieke samenwerking tussen culturele organisaties Museum de Fundatie, Zwolse theaters, Hedon, Het Academiehuis, Stadkamer, ANNO en het Fraterhuis.

 • Sense of Place
  Oude en nieuwe Zwollenaren maken en tonen werk dat geïnspireerd is op hun 'sense of place', hun gevoel bij hun stad. Een veelzijdige tentoonstelling, te bezoeken van 1 t/m 30 september in het Academiehuis tijdens het Hanzejaar 2023 maar ook blijvend als virtuele kunstroute.

 • Common Ground Festival
  Het Common Ground Festival combineert de allermooiste jazz, world en klassieke muziek met unieke locaties in de binnenstad van Zwolle. Zo hoor en zie je op 13 en 14 oktober concerten van jonge honden en levende legendes uit binnen- en buitenland in bijvoorbeeld boekhandel Van der Velde, fietsenwinkel Mechanieker of Wijndragerstoren ’t Beugeltje.

 • ANNO
  ANNO haalt en brengt alle verhalen over Zwolle in het verleden, heden en de toekomst. Het is een unieke plek in Nederland waar museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief samen onder één dak te vinden zijn. ANNO is te vinden aan de Melkmarkt 41, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw. Een plek vol historie en verhalen, waarin je Zwolle op alle mogelijke manieren kunt ontdekken.

 • Sassenpoort
  De Sassenpoort bestaat uit vier verdiepingen. Iedere verdieping kent zijn eigen verhalen. Een rondleiding, woensdag t/m zondag, door de Sassenpoort bestaat uit historische informatie en spannende verhalen.

 • Schepenzaal De iconische Schepenzaal in het oude stadhuis van Zwolle wordt opnieuw opengesteld voor publiek. Zwollenaren en bezoekers van de stad krijgen een half jaar lang de kans om een gratis bezoek te brengen aan de plek vandaaruit de stad eeuwenlang is bestuurd. De Schepenzaal is tot en met 29 oktober elk weekend (zaterdag en zondag van 11.00 - 15.00 uur gratis te bezoeken.

 • Peperbustoren
  De Peperbus Zwolle vormt een belangrijk onderdeel in de skyline van Zwolle. En dat is niet gek, want met een hoogte van 75 meter zie je de stadstoren al van ver.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle