De Hanze, een machtig netwerk van steden dat de stad Zwolle voorgoed veranderde. Hoe? Daar kom je achter tijdens het Hanzejaar. Maak een bijzondere tijdreis dwars door de stad, waarbij je achter deuren mag kijken die normaal gesloten blijven en ontdek hoe ook nu onze Hanzestad bruist van de activiteiten!

`

De Hanze connectie - met hart en ziel

Oude Hanzewaarden in een nieuwe vorm. Het Hanzejaar 2023. Een jaar vol cultuur, een inspiratiebron voor makers en creatieven, voor inwoners, voor bezoekers en voor de jeugd als jonge generatie ambassadeurs voor de nieuwe Hanze. De Hanze connectie – met hart en ziel. De drie iconische locaties: Academiehuis, Hanze Art Station en IJsselcentrale Harculo hebben elk een eigen thema waar unieke evenementen plaatsvinden.

Wat moet je weten over

Hanzejaar Zwolle 2023

Spieken achter gesloten deuren

Beleef het Zwolse Hanzejaar

De Hanze, een machtig netwerk van steden dat Zwolle voorgoed veranderde. Hoe? Daar kom je achter tijdens het Hanzejaar in Zwolle. Maak een bijzondere tijdreis dwars door de stad, waarbij je achter deuren mag kijken die normaal gesloten blijven. Hier gaan de verhalen van oude handelsreizigers hand in hand met de nieuwste installatietechnieken: hier ga je van zolderkamers gevuld met gevaarlijk grote schepen naar een mooi concert in de urban Zwolse Spoorzone en bekijk je kunst op een hele nieuwe manier in de robuuste IJsselcentrale net buiten de stad. Misschien maar een dagje extra uittrekken voor jouw bezoek? We zien je graag, tot dan!

Bekijk de video

Hanzejaar 2023 - ZWOLLE

Ontdek Hanzestad Zwolle tijdens het Hanzejaar 2023 - van 1 april tot en met 31 december

#Zwolle