Straatfestival 2023: dit is er te doen in Zwolle

Artikel

  • Leestijd 5
  • 6425 x Bekeken

Dit jaar geniet je niet één, maar twee dagen van het Straatfestival Zwolle! Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus 2023 vindt hét zomerfeest van Zwolle plaats. Op vrijdag is dit zoals je het gewend bent, op zaterdag is er een speciale editie: Straatfestival x Zwolle Pride. Met meerdere podia door de hele stad geniet je op beide dagen samen met tienduizenden anderen van allerlei soorten muziekgenres en kun je swingen tot in de late uurtjes!

Het Straatfestival in Zwolle

Het Straatfestival Zwolle, ook wel bekend als Het Stratenfestival Zwolle, is dé reünie van de hoofdstad van Overijssel. Het festival wordt georganiseerd door horecaondernemers uit Zwolle. Met 25 podia door de hele stad, klinkt er muziek uit alle hoeken van de straten. Van bands tot dj’s en van rock tot pop: er is voor ieder wat wils! En niet alleen Blauwvingers wagen een dansje, want bezoekers uit de hele regio komen naar het Stratenfestival Zwolle!

Straatfestival x Zwolle Pride

Waar het Stratenfestival Zwolle in 2022 nog één dag duurde, is het dit jaar twee dagen feest! Op zaterdag kun je net als op vrijdag allerlei artiesten bewonderen, maar een aantal restaurants, clubs en cafés past de programmering aan aan het Zwolle Pride Festival. Dit festival vindt namelijk plaats in hetzelfde weekend, van 25 tot en met 27 augustus 2023. Thema’s als respect, gelijkheid en inclusiviteit staan centraal. Het hoofdpodium van het Pride Festival staat op het Rodetorenplein en op zaterdagmiddag vindt van 14.00 uur tot 16.00 uur de Zwolle Pride Parade plaats.

Programma Straatfestival 2023: vrijdag 25 augustus

Op vrijdag start het spektakel bij de meeste cafés en restaurants om 19.00 uur. Hieronder lees je wat er overal in Zwolle te doen is.

Voorstraat

Ben je gek op muziek én felle kleuren? Dan moet je in de Voorstraat zijn! Je hoeft niet in de rij te staan om bij Bonabo Social Club, Het Vliegende Paard of Bloopers naar binnen te gaan, want de Voorstraat wordt tijdens een Full Moon Party omgetoverd in een neon-verlichte dansvloer. Buiten dansen onder de sterren, beter wordt het niet!

Straatfestival in de Voorstraat
Straatfestival in de Voorstraat

Melkmarkt

Zoek je een dj die guilty pleasures draait? Ga dan naar Las Rosas. Daar komen alle hitjes voorbij tijdens het Foute Uur van Qmusic! Ook bij Woodies draait een dj. Bij de Belgische Keizer en Ons Café komen er ook verschillende optredens en genres voorbij.

Nieuwe Markt en Bethlehemkerkplein

Jack’s Music Bar organiseert een streetparty met verschillende dj’s. Wil je Hollandse muziek horen? Op de Nieuwe Markt treedt Gewoon Hazes op, een Hazes-tributeband die jou gegarandeerd aan het meezingen krijgt! Het programma van Het Refter en Het Dublin House is nog niet bekend.

Blijmarkt

Ben je meer een ABBA-fan? Bij Odeon en Ensemble aan de Blijmarkt staat de tributeband Gimme!! Gimme!! Gimme!! - An Awesome Abba Tribute. Perfect om de dancing queen in jezelf naar boven te halen.

Gasthuisplein

Ook Taboe organiseert een streetparty, net als Wijnbar Oak. Daar geniet je van verschillende genres, zoals house, techno en disco.

Nog niet uitgefeest? Ook op allerlei andere plekken, zoals bij ‘t Beugeltje en JaffaJaffa, vind je podia met bands of dj’s. Van techno tot blues, allerlei genres passeren de revue. Loop een rondje en laat je verrassen door alles wat Het Stratenfestival te bieden heeft!

Programma Straatfestival 2023: zaterdag 26 augustus

Ben je bijgekomen van Het Straatfestival op vrijdag? Tijd voor dag twee! Ook op zaterdag vind je door de hele stad podia en zijn er verschillende optredens. Net als op vrijdag, beginnen de meeste restaurants en cafés om 19.00 uur.

De Voorstraat

De Voorstraat organiseert een heuse Pride Party! Verwacht veel vrolijke kleuren en liefde! Ben je nog niet uitgefeest als de lampen uitgaan? In Café de Kuiperij kun je tot vroeg in de ochtend doorgaan met zingen en swingen tijdens de Voulez Vous Afterparty!

Melkmarkt

Zoals gezegd staat het hoofdpodium van het Pride Festival op het Rodetorenplein. Hier draaien de hele avond verschillende dj’s. Bij de Belgische Keizer dans je op Hippie Tunes en bij Ons Cafe komen verschillende zangers.

Zwolle Pride
Zwolle Pride

Nieuwe Markt en Bethlehemkerkplein

Bij Jack’s Music Bar verzorg jij de muziek! Pak de microfoon en steel de show tijdens de Chaos Karaoke Show. Het programma van Het Refter en Het Dublin House is nog niet bekend.

Blijmarkt

Een optreden bijwonen van Mike Appelhof? Dat kan deze zaterdagavond bij ‘t Proeflokaal. Bij Odeon & Ensemble luister je naar Ensemble X Rubberboot.

Gasthuisplein

Net als op vrijdag, organiseren Taboe en Wijnbar Oak een streetparty. Wil je overdag al in de stemming komen? Vanaf 14.00 uur speel je bij Taboe de Boozy Drag Bingo!

Wat er verder nog te doen is? Bij Het Kroegje zing je mee met Smartlappenkoor Vluchten Kan Niet Meer. Wil je niet dansen, maar heb je zin in een chille avond? Bij Beautanica geniet je van een drankje op het terras met een deuntje op de achtergrond.

Duurzaamheid voorop bij het Straatfestival Zwolle 2023

Statiegeldbeker
Statiegeldbeker

Ga je een drankje halen bij de bar tijdens het Straatfestival? Dan betaal je € 1,- statiegeld bij het eerste drankje voor je statiegeldbeker. Je krijgt dan een hardcup. Wanneer je een nieuw drankje haalt, lever je je oude beker in. Je krijgt je nieuwe drankje dan in een schone beker. Is het tijd om naar huis te gaan? Lever dan je lege beker in bij de horeca, dan krijg je jouw € 1,- statiegeld weer terug.

Wil je het hele programma zien? Kijk dan op de website van Gastvrij Zwolle of kijk op de website of social media van je favoriete restaurant of café. Op de website van Zwolle Pride vind je het programma van het Zwolle Pride Festival.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle