Stadsfestival

Bruisend Zwolle!

  • Leestijd 4
  • 4651 x Bekeken

Stadsfestival Zwolle transformeert de Hanzestad een weekend lang in een grote cultuur hotspot. De stad bruist en je leert veel nieuwe talenten kennen. Ook verbreed je je eigen cultuurkennis. Ben jij en 2, 3 en 6 september ook bij?

Stadsfestival Zwolle 2023

Jaarlijks vindt het Stadsfestival Zwolle plaats. Komend jaar mag alweer de 11e editie plaatsvinden. Het Stadsfestival Zwolle 2023 vindt plaats in het eerste weekend van september, namelijk op 2,3 en 6 september.

Het Stadsfestival Zwolle is hét festival waar jong en oud samenkomen. Geniet een weekend lang van theater, kunst, muziek, dans en film op verschillende locaties in de Zwolse binnenstad. Voor iedere leeftijdsgroep is een passend programma opgesteld. Ga met de kids naar een kindervoorstelling of bezoek ‘s avonds met je vrienden een gratis concert. Ook kun je een kaartje kopen voor een mooie dansvoorstelling.

Verwacht een hoop gezelligheid tijdens Stadsfestival Zwolle 2023. Naast alle voorstellingen en live muziek, worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd. En heb je zin in wat te eten? Check dan eens de foodtrucks! Er zit vast wel wat lekkers bij.

Theaterfestival in Zwolle

Het Stadsfestival wordt ook wel het theaterfestival in Zwolle genoemd. Die naam komt niet uit de lucht vallen. Het meerdaagse Stadsfestival Zwolle bestaat namelijk voor een groot deel uit theater. Tijdens deze dagen vormt het Noordereiland het festivalhart van Zwolle.

Drie dagen lang geniet je als theaterliefhebber van allerlei voorstellingen. De meeste theatervoorstellingen duren niet heel lang, waardoor je makkelijk een paar voorstellingen per dag bekijkt. Houd goed het programma in de gaten en kies zelf uit welke voorstellingen je graag bezoekt.

Stadsfestival in Zwolle
Stadsfestival in Zwolle

Stadsfestival Zwolle programma

We vragen nog een klein beetje geduld van je: het programma van Stadsfestival Zwolle 2023 is nog niet bekend. Ben je benieuwd wat voor soort voorstellingen worden georganiseerd tijdens het Stadsfestival Zwolle? Dan kun je misschien eens een kijkje nemen naar het programma van Stadsfestival Zwolle 2022.

Comedy

Lachen is het beste medicijn. Een comedy voorstelling is daarom een ontzettend goed idee! Bezoek een live podcast vol met humor of ga naar een comedy show in Schouwburg Odeon. Sleep je vrienden, ouders en buren mee en beleef samen een hilarische avond.

Kinderprogramma

Ook aan de kinderen wordt gedacht. Wat is er nou leuker dan om je eigen kind zien te genieten? Bezoek een kinderprogramma en maak herinneringen die nog even blijven hangen. Wie weet maken ze wel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

De kleine feestgangers kunnen dansen bij de kinderdisco. Naast het meezingen met leuke liedjes, zijn er ook voorstellingen te bezoeken. Vorig jaar kwamen Vos en Haas en Stormkop bijvoorbeeld een stukje vertellen over hun leven vol met avontuur. Wil jouw kind juist dingen doen? Bezoek dan misschien een workshop!

Muziek

Ga met de voetjes van de vloer bij een muziekvoorstelling. Zing mee met de lekkerste deuntjes en leef je even helemaal uit. Wil je je muzikale kennis verbreden? Ga dan naar voorstellingen van artiesten die je nog niet kent.

De artiesten variëren ontzettend. Bij het Stadsfestival Zwolle krijgen verschillende muzikanten een podium waardoor je gemakkelijk nieuwe artiesten ontdekt. Wie weet ontdek je je nieuwe favoriete artiest!

Nieuwe makers

Ook nieuwe makers krijgen een podium. Leer over allerlei nieuwe creatievelingen tijdens het Stadsfestival Zwolle. Talenten worden tijdens het Stadsfestival Zwolle ontdekt en de culturele kennis van Blauwvingers worden verbreed.

En veel meer!

Zoals je leest, is er van alles wat. Theater, muziek, speciale kinderprogramma’s, allerlei activiteiten, maar ook foodtrucks, levendige terrassen in Zwolle en meer. Kortom: de stad bruist! Kom langs en beleef de gezelligheid van het Stadsfestival Zwolle zelf.

Bruisend Stadsfestival
Bruisend Stadsfestival

Vergelijkbare festivals met Stadsfestival Zwolle

Veel mensen komen op Stadsfestival Zwolle af. De hele stad bruist tijdens het festival. Naast het stadsfestival zijn er nog veel meer festivals in Zwolle. Een vergelijkbaar festival met het Stadsfestival is Zwolle Unlimited. Kunst en cultuur staat centraal tijdens Zwolle Unlimited. Het festival is toegankelijk voor iedereen, want overal wordt aan gedacht. Je komt pop-up-optredens, een speciaal festival voor kinderen, jonge theatermakers en nog veel meer tegen.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle