World Press photo

30 augustus tot 24 september

Het Academiehuis Grote Kerk Zwolle organiseert in 2018 een grootschalig foto- en videoproject met als titel De Stad Vertelt – World Press Photo tentoonstelling 2018. Inspiratiebron is de internationale World Press Photo tentoonstelling 2018, die in Zwolle van 30 augustus tot 24 september 2018 wordt geëxposeerd. Op 14 februari 2018 heeft de World Press Photo Amsterdam de genomineerde foto’s en trailers van de genomineerde filmbeelden gepresenteerd aan de pers en media. Aangrijpende, vertederende en actuele beeldverhalen.

Sudenten van het Deltion College, ROC Landstede, Cibap en Journalistiek Windesheim laten hun eigen fotografisch en audiovisueel beeldverhaal zien rond het thema De Stad vertelt. Studenten hebben van februari tot juli 2018 hieraan gewerkt binnen hun eigen onderwijsprogramma. De resultaten worden geëxposeerd op De Stad Vertelt – World Press Photo tentoonstelling 2018 van 30 augustus tot 24 september 2018.

3D Street painting

30 mei t/m 1 september

Deze zomer is Zwolle, als onderdeel van Zwolle Unlimited, voor de eerste keer het decor voor 3D Street Paintings. Van 30 mei tot en met 1 juni werken de grootste internationale 3D kunstenaars live de mooiste 3D kunstwerken. Alle kunstwerken gaan over ons klimaat; hoe kun je zelf het verschil maken voor de wereld van morgen? “Think global, act local!” Ze werken live waardoor je ziet hoe alles gemaakt wordt. De interactie van het publiek is belangrijk voor het eindresultaat. Op 1 juni zijn alle kunstwerken af. Tijdens de expo periode van 2 juni t/m 1 september kun je jezelf in de kunstwerken laten fotograferen. Dit zorgt voor de leukste situaties én foto’s! Klik hier voor meer informatie.