Foodfestivals Zwolle

Culinaire feestjes!

Zwolle een bruisende stad is, waar jaarlijks de leukste foodfestivals Zwolle georganiseerd worden. Geniet van lekker eten met leuke muziek en bovenal een gezellige sfeer. Check hier welke foodfestivals Zwolle jij binnenkort moet bezoeken!

De leukste foodfestivals van Zwolle

Het klinkt misschien wel als een droom: een festival met héél veel eten. Bij een foodfestival draait het allemaal om eten, drinken, proeven en dansen. Heerlijk! De afgelopen twee jaar moesten vrijwel alle (food)festivals gecanceld worden, maar dit jaar kunnen we ein-de-lijk weer ouderwets genieten. De komende zonnige maanden is Zwolle dan ook dé plek, waar de leukste foodfestivals georganiseerd worden. Markeer de onderstaande data daarom in je agenda, want hier wil je bij zijn! Nodig je vrienden uit en bezoek samen deze te gekke foodfestivals Zwolle.

Lepeltje Lepeltje Zwolle
Lepeltje Lepeltje Zwolle

Lepeltje Lepeltje

Het Ter Pelkwijkpark wordt in juni 4 dagen lang omgetoverd tot festivalterrein van Lepeltje Lepeltje, waar eten, muziek en de mooie-dingen-markt samenkomen. Wat is er nou leuker (en lekkerder) dan het smullen van van de lekkerste gerechtjes onder het genot van koud biertje of wijntje met livemuziek? Lepeltje Lepeltje heeft een diverse food line-up bekend gemaakt, van burgers en ramen tot zoete lekkernijen en nacho’s. Terwijl jij aan het genieten bent van deze lekkere bites wordt de sfeer helemaal afgemaakt door de live bands en DJ’s.

Alsof dat nog niet genoeg is, kun je op zaterdag 18 en zondag 19 juni ook over de markt van dit food truck festival Zwolle struinen. Je vindt hier allerlei leuke spulletjes, van brocante en ambachtelijke producten tot handgemaakte sieraden. Ook voor gezinnen is Lepeltje Lepeltje een echte aanrader!

Wanneer?

  • Van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni 2022

Zwolse Haringparty

Zwolse Haringparty
Zwolse Haringparty

Misschien iets anders dan de bovengenoemde foodfestivals in Zwolle, maar wel erg leuk: De Zwolse Haringparty. De kaartjes zijn wat aan de prijzige kant, maar dit foodfestival Zwolle staat garant voor een gezellige avond met heel veel lekker eten en drinken. Je vindt er wijnbars, foodtrucks en de hele avond door wordt de stemming erin gehouden met muziek en entertainment. En natuurlijk het pronkstuk van de avond: de exclusieve Zwolse Haringparty Veiling. Koop loten en wie weet win jij het, oh zo gewilde, Haringvaatje! De opbrengst van dit foodfestival Zwolle gaat naar WijZWelzijn, een organisatie die zich inzet om de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

Let op! Je moet tickets bestellen om dit foodfestival Zwolle te kunnen bezoeken!

Wanneer?

  • Woensdag 22 juni 2022

Mout Bierfestival

Het is misschien geen foodfestival, maar we willen het toch even benoemen. Want wie is er nou niet gek op een koud biertje? Tijdens het Mout Bierfestival wordt Park de Wezenlanden omgetoverd tot ware biertuin van Zwolle. Met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier is dit festival de hemel op aarde voor bierliefhebbers. Naast heel veel glaasjes (en blikjes) bier, zijn er ook foodtrucks op dit foodfestival in Zwolle aanwezig. Vega, vleeseter of borrelhap: aan iedereen is gedacht! Het bierfeest wordt helemaal compleet met het muzikale programma, bestaande uit boogie, rock en funk muziek. Voor een klein prijsje kun jij dit unieke foodfestival Zwolle bezoeken. Veel plezier!

Let op! Je moet tickets bestellen om dit foodfestival Zwolle te kunnen bezoeken!

Wanneer?

  • Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli
Mout Bierfestival
Mout Bierfestival

Het Land van OAK

Nog zo’n uniek foodfestival Zwolle dat niet van dit lijstje mag ontbreken is Het Land van OAK. Wijn, de lekkerste streetfood hapjes en muziek: de perfecte combinatie als je het ons vraagt! Dit foodfestival in stadspark Eekhout staat helemaal in het teken van wijn. Proef de lekkerste wijntjes en geniet bovenal van dit gezellige moment met je vrienden. Dat is nog eens een goede afsluiting van jouw zomervakantie!

Let op! Je moet tickets bestellen om dit foodfestival Zwolle te kunnen bezoeken!

Wanneer?

  • Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus 2022

CHEFS®EVOLUTION & de BOERenmarkt XL

CHEFS®EVOLUTION
CHEFS®EVOLUTION

Op 4 en 5 september wordt de vijfde editie van CHEFS®EVOLUTION georganiseerd. Dit bijzondere Avant-garde cuisine festival wordt georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer, de eigenaren van het welbekende restaurant De Librije. Sterrenkoks betreden het podium van Theater De Spiegel en geven interactieve kookdemonstraties. Je leert meer over gastronomie en de werkwijze van deze getalenteerde koks en natuurlijk krijg je de kans om te proeven!

Onderdeel van dit foodfestival Zwolle is de BOERenmarkt XL. Hier zullen proeverijen plaatsvinden, kun je workshops volgen en krijg je de kans om deel te nemen aan prijsvragen. Dit foodfestival in Zwolle geeft jou een unieke kans om een kijkje te nemen in de keuken van de beste sterrenchefs ter wereld. Of je nou gewoon houd van lekker eten of een professional bent binnen deze industrie: omcirkel deze data in je agenda, want hier wil je bij zijn!

Let op! Je moet tickets bestellen om dit foodfestival Zwolle te kunnen bezoeken!

Wanneer?

  • Op zondag 4 en maandag 5 september 2022

#Zwolle