Festivals Zwolle

Zwolle, een van de historische Hanzesteden, heeft ook qua muziek en feestjes veel te bieden. Want zeg je Zwolle, dan zeg je festivals! Onderstaande festivals Zwolle zijn favoriet onder de feestende Zwollenaren. Op welk festival in Zwolle zien we jou?

Festival het Tussenland

Een gratis festival Zwolle die jij met hoofdletters in je agenda moet zetten, is Festival het Tussenland. Dit festival staat helemaal in het teken van de rijkdom van Zwolle en dat komt naar voren door middel van storytelling, theater en (roots)muziek. Het programma van dit festival in Zwolle is 3 dagen lang gevuld met bijzondere activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan silent disco, eilandtheater en verschillende optredens. Dit festival is een echte aanrader om te bezoeken met het gezin!

Wanneer?

  • Van 26 tot en met 28 mei 2023

Wijnfestival Zwolle

Wijnfestival
Wijnfestival

Het is misschien geen typisch festival, maar we willen het toch even benoemen. Want een wijnfestival klinkt voor ons als een magische plek op aarde! Op 4 juni wordt Het Wijnfestival Zwolle georganiseerd op het Grote Kerkplein. Op dit plein van Zwolle, worden wijnspecialisten, wijnspeciaalzaken en héél veel flesjes wijn van over de hele wereld verzameld. Het wijnfestival, georganiseerd door Grand café Het WijnHuis, is al een aantal jaar een veelbezocht evenement in Zwolle. Doe nieuwe wijnkennis op tijdens een masterclass of proef alle lekkere wijntjes! Santé!

Wanneer?

  • Zondag 4 juni 2023

Into the Summer Festival

Festival
Festival

Ben je wel in voor een feestje? Scoor dan kaartjes voor het Into The Summer Festival! Dit festival in Zwolle is perfect om de zomer mee in te luiden. En wat is nou een betere plek dan op het strand van de Wijthmenerplas in Zwolle?! Met maar liefst 50 verschillende artiesten en 4 podia, is een gezellig feestje gegarandeerd.

Wanneer?

  • Zaterdag 17 juni 2023

Het Stadshagenfestival

Het Stadshagenfestival, het grootste buurtfeest van Nederland, is één groot feest. Als je er al eens geweest bent, weet je hoe gezellig hier de sfeer altijd is. En als je hier nog nooit geweest bent is 27 augustus dé dag om het te ervaren! Dit festival in Zwolle brengt alle Zwollenaren samen tijdens een dag gevuld met activiteiten en entertainment. Struin over de markt, laat de kinderen uitleven op het kinderplein met attracties en sluit de dag af met een bruisend feest in de feesttent.

Wanneer?

  • zaterdag 2 september 2023

Het Stadsfestival

Als je dacht dat het festivalseizoen in Zwolle dan wel tot zijn einde is gekomen, heb je het mis! Ook in september worden er nog verschillende festivals georganiseerd in Zwolle, waaronder Het Stadsfestival. Dit festival Zwolle is al jaren een groot succes en bij uitstek een van onze favorieten. Dit eerste weekend van september kan iedereen genieten van theater, kunst, muziek, film en dans, verspreid door de hele stad. Bovendien kun je ook voorstellingen, concerten en activiteiten bijwonen! Zin in een lekker hapje en verfrissend drankje? Er zijn verschillende foodtrucks en bars in de stad te vinden, waar je terecht kunt. Dit festival Zwolle is voor jong en oud een unieke beleving!

Wanneer?

  • Data van 2023 is nog niet bekend
Stadsfestival Zwolle
Stadsfestival Zwolle

Kattegat Festival

Een ander bijzonder gratis festival dat deze zomer wordt georganiseerd in Zwolle is het Kattegat Festival. Je hebt het containercomplex van Kattegat aan de Oostzeelaan in Zwolle vast wel eens gezien. Kattegat is een wooncommunity, waar sinds 2015 creatieve ondernemers wonen. Van 9 tot en met 11 september opent Kattegat zijn deuren en kun je hier terecht voor een gezellig festival Zwolle met livemuziek, foodtrucks, kunstenaars en workshops.

Ook voor die tijd is er al van alles te beleven in de achtertuin van Kattegat! Zo worden er op 6 zaterdagavonden in de maanden juni tot en met augustus feestelijke programma’s georganiseerd. Deze Kattegat Sessies zijn voor een klein prijsje bij te wonen.

Wanneer?

  • Data van 2023 is nog niet bekend
Kattegat festival
Kattegat festival

Zwetsen & Kletsen

Het festivalseizoen in Zwolle wordt afgesloten met het, oh zo gezellige, Zwetsen & Kletsen festival. Dit jaar wordt de tweede editie van dit festival georganiseerd en wij kijken er enorm naar uit. Dit culturele festival vindt plaats in Park de Hogenkamp en heeft voor zowel de kleintjes als de levenservaren festivalgangers van alles in huis. Denk bijvoorbeeld aan circustheater, een vintagemarkt en limonadefabriek. Hapje van de foodtruck en een koud glaasje wijn of biertje erbij en jouw festivalbezoek is compleet!

Wanneer?

  • Data van 2023 nog niet bekend
Zwetsen en kletsen
Zwetsen en kletsen

Bevrijdingsfestival & Dance4Liberation

Bevrijdingsdag was ook dit jaar weer één groot feest in Zwolle. Op deze feestelijke dag wordt ieder jaar het Bevrijdingsfestival en Dance4liberation georganiseerd. Uiteraard zijn ook volgend jaar weer beide festivals in Zwolle te bezoeken!

Bevrijdingsfestival Zwolle is gratis toegankelijk en verwelkomt jaarlijks grote artiesten op zijn podia in Park de Wezenlanden is de plek. Het Bevrijdingsfestival telt wel 50 optredens, verschillende podia en veel verschillende foodtrucks en bars. Dat dit festival in de smaak valt, blijkt wel uit de ruim 130.000 bezoekers die hier ieder jaar hun vrijheid komen vieren! Ook Dance4Liberation is een veel bezocht festival in Zwolle op 5 mei. Dit festival vindt sinds dit jaar plaats bij de Wijthmenerplas in Zwolle. Met ruim 30.000 andere feestgangers is een knallend feestje gegarandeerd!

Wanneer?

  • 5 mei
Festival in Zwolle
Festival in Zwolle

#Zwolle