Excellent onderwijs

De Zwolse mbo en hbo scholen staan landelijk in de spotlights vanwege hun kwaliteit en innoverend vermogen. Dat trekt nieuwe denkers en doeners aan. Visionairs die niet afwachten, maar hun eigen kansen en banen creëren waarmee ze de wereld vormgeven. Het onderwijs zoals we dat nu wereldwijd kennen is in de Middeleeuwen gestart in Zwolle, onder leiding van Johan Cele. We kunnen dus met recht zeggen dat ons excellente onderwijs kan bogen op eeuwenoude ervaringen.

De Regio Zwolle behoort ook vandaag de dag tot de economische top van Nederland. Dat biedt dus veel zekerheid op het vinden van een baan na je studie. Onze gezellige binnenstad staat bekend om zijn culinaire en culturele hotspots en flamboyante festivals. Ruim 40.000 studenten vieren hier het veelbelovende leven!

Wist je dat?

  • Hogeschool Windesheim, Hogeschool Viaa en Hogeschool KPZ volgens studenten bij de beste hogescholen van Nederland horen (Elsevier beste studies 2015 en Keuzegids HBO 2016)
  • De creatieve vakschool voor verbeelding, het CIBAP, de beste MBO vakschool van Nederland is (verkiezing 2014)
  • Talentontwikkeling een speerpunt is in het Zwolse onderwijs
  • Je in Zwolle wordt opgeleid voor de banen van de toekomst (E-commerce en New Jobs)
  • Innovatie in onderwijs handen en voeten krijgt in de Nieuwe Hanze Unie? Hier werken studenten van verschillende opleidingen en niveaus samen met overheid, onderwijs, ondernemers en onderzoekers aan bijzondere projecten. Doel is de studenten ondernemers skills bijbrengen en onderwijs en werkvloer beter op elkaar aan laten sluiten.

Meer informatie over studeren in Zwolle

#Zwolle