Lunchen in Zwolle

  • Lunchen in Zwolle* is nog nooit zo leuk geweest door de talloze opties in de stad. En dit lijken er steeds meer te worden. Waar je ook zin in hebt en wat je dieetwensen ook zijn, in Zwolle ben je aan het juiste adres voor een lekkere lunch.

Heerlijk lunchen in Zwolle

Door de vele mogelijkheden om te lunchen in Zwolle, is er voor ieder wat wils. Wil je graag lunchen aan het water of ben je op zoek naar een broodjeszaak in de winkelstraat van Zwolle? Of wil je juist aan de drukte ontsnappen en ga je graag even buiten de stad lunchen? Ook als je in Zwolle woont en graag een lunch laat thuisbezorgen zit je helemaal goed in de Hanzestad.

Lunchen in de omgeving van Zwolle

Ben je in (de buurt van) Zwolle maar wil je even ontsnappen aan de stad? Ga dan lunchen in de omgeving van Zwolle. Ook buiten de stad zijn namelijk genoeg opties om te lunchen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan De Agnietenberg. Het restaurant ligt buiten de stad en heeft een prachtige tuin. Op een zonnige dag is het terras met uitzicht op de tuin een heerlijke plek om op adem te komen.

De Agnietenberg
De Agnietenberg

Lunchen in Zwolle aan het water

In Zwolle vind je prachtige grachten, zoals de Thorbeckegracht. Ondernemers creëeren dan ook heerlijk plekken om te lunchen in Zwolle aan het water. Neem bijvoorbeeld plaats op het royale terras in Zwolle van Brasserie De Hofvlietvilla. Terwijl je uitkijkt over het water en allerlei bootjes voorbij ziet varen, geniet jij van de specialiteiten van de koks van de Hofvlietvilla. Wil je er nog een leuke activiteit aan vast plakken? Huur een bootje bij de Hofvlietvilla en ontdek de Zwolse grachten.

Tegenover de Hofvlietvilla vind je Stadsstrand Zwolle. Zodra je neerploft op de loungestoelen in het zand, krijg je meteen een vakantiegevoel. Om je heen staan zelfs palmbomen. De uitgebreide menukaart zorgt ervoor dat er voor iedereen wel wat lekkers is. Trek je schoenen uit, begraaf je voeten in het zand en geniet van het vakantiegevoel tijdens een heerlijke lunch in Zwolle!

Ook bij Bistro De Kwaak kun je lunchen aan het water in Zwolle. Het sfeervolle terras aan het water en het vriendelijke personeel zorgen ervoor dat gasten zich hier snel thuis voelen. Tijdens een regenachtige dag is het ook mogelijk om op het schip van Bistro De Kwaak te lunchen. Ben je na de lunch in Zwolle nog niet klaar? Voel je vrij om te blijven hangen voor een goede borrel.

Lunchen in Zwolle bij Stadsstrand
Lunchen in Zwolle bij Stadsstrand

Leuke lunchrooms in Zwolle

Zwolle heeft talloze lunchrooms waar je terecht kan voor een smaakvolle Zwolsche lunch. Een geliefde lunchroom in Zwolle is Bij Hartje Zwolle. Heb je wel eens last van keuzestress? Bij Hartje Zwolle biedt verschillende kleine gerechtjes, waardoor je niet hoeft te kiezen. Ook kies je zelf het aantal gerechten dat je wilt eten, zodat je rekening kunt houden met de kleine of grote trek. Proef samen met jouw gezelschap al het lekkers dat voor jullie is bereid.

Een andere leuke lunchroom in Zwolle is De Gillende Keukenmeiden. De Gillende Keukenmeiden vind je nét binnen de grachten. De sfeervolle en kleurrijke tuin maakt je meteen vrolijk. En dan hebben we het nog niet eens over het vriendelijke personeel en de verse broodjes gehad. De ingrediënten zijn seizoensgebonden en voornamelijk lokaal ingekocht. Hierdoor verandert de menukaart af en toe, maar dat is een extra reden om nog eens langs te komen en weer wat nieuws te proberen.

Lunch in Zwolle laten bezorgen

Is het een regenachtige dag, ben je brak of heb je gewoon zin om thuis lekker te lunchen? Gelukkig kun je lunch in Zwolle laten bezorgen! Talloze ondernemers bieden de mogelijkheid om online of telefonisch iets te bestellen, waarna jouw gekozen lunch wordt thuisbezorgd. Bestel bijvoorbeeld verse broodjes met een glas verse jus d’orange of een compleet lunchmenu bij Casa Zwolle.

Ook Bagels & Beans bezorgt met alle liefde een heerlijke lunch bij jouw thuis. Een vegetarische bagel, een bagel met vlees of een bagel met vis: je bent hier aan het juiste adres. Of kies voor een zoete bagel met banaan en ahornsiroop. Makkelijker lunchen in Zwolle kan het bijna niet!

Lunch in Zwolle bij Bagels & Beans
Lunch in Zwolle bij Bagels & Beans

Broodjeszaak Zwolle

Net las je al dat Casa Zwolle heerlijke lunchgerechten bij jou in Zwolle thuisbezorgd, maar het personeel ontvangt jou ook met open armen in hun broodjeszaak. Casa Zwolle vind je in dé winkelstraat van Zwolle: de Diezerstraat. Het is de ideale plek om even te pauzeren tijdens een winkelsessie.

Een andere plek waar je kunt lunchen in Zwolle is Proefiz. Deze broodjeszaak in Zwolle bevindt zich ook aan de Diezerstraat. Bij Proefiz staat ontspanning hoog in het vaandel. Neem daarom plaats aan een tafel en het personeel helpt je met plezier verder. Nadat je een gerecht hebt uitgekozen, maakt de kok dit met liefde en verse ingrediënten voor jou klaar. Na een goede lunch in Zwolle kun je er weer volop tegenaan.

#Zwolle