Sjaakies Shakes

“Ouderwetsch lekker”

Adres
Nieuwstraat 100, 8011 TS Zwolle

Sjaakies Shakes

Limburgers houden van lekker eten. Dat zat er ook bij mij al jong in. Op mijn vierde speelde ik het liefst met mijn kleine speelgoedfornuis. Terwijl mijn broertje zich amuseerde met blokken of autootjes, kookte ik het liefst allerlei gerechtjes voor opa Sjaakie op het speelgoedfornuis of hielp ik oma mee in de keuken.

Samen balkenbrij maken of worst draaien. Kijken hoe mijn andere opa op zondag na het avondeten altijd zelf het brood maakte of gewoon genieten van oma's koaj sjottel (koude schotel) of Limburgse pannenkoeken. En met de Vasteloavend (Carnaval) genieten van een frietje zoervleis (zuurvlees). En veel ingrediënten kwamen gewoon van het eigen stukje land en in het juiste seizoen.

De puurheid van de recepten, zonder overbodige of kunstmatige toevoegingen, zoals alleen oma's dat nog lijken te kunnen, inspireerden mij om in augustus 2018 Sjaakies Shakes te openen. Mensen die elkaar ontmoeten bij Sjaakies Shakes delen iets belangrijks: de liefde voor het goede leven, de liefde voor goed en eerlijk eten en het delen van spontane en oprechte vriendschappen en momenten.

De lange tafels nodigen uit om contact te maken - met vrienden, familie of gewoon met andere gasten. Genieten in goed gezelschap waar iedereen praat, lacht, eet en een geweldige ervaring beleefd. Milkshakes, pannenkoeken, smoothies of tosti's worden rechtstreeks besteld bij de chefkok, midden in het restaurant. De chef bereidt alle gerechten vers voor uw neus in onze open keuken. Alleen het brood, banket en het ijs worden niet a la minute bereidt en de rest kost wat liefde én wat tijd.

Heeft u speciale dieetwensen, dan maken wij uw bestelling precies klaar zoals u het graag wilt. Uw favoriete gerecht, aangepast aan uw eigen smaak. De verse kruiden op tafel en in de vensterbank zijn er niet alleen voor de sier, ze staan er ook om onze gerechten te voorzien van de speciale smaak die ze verdienen.

Bij Sjaakies Shakes werken we met goede seizoensproducten uit de regio, liefst biologisch, en zoveel mogelijk op basis van recepten uit beider grootmoeders keukens in een omgeving die huiselijk aan doet alsof je zelf bij je opa en oma op bezoek bent en waar je de Limburgse gastvrijheid zelf kunt ervaren.

Sjaakies Shakes is een ideale plek voor een heerlijke lunch, een hapje en een drankje in de middag of een heerlijke kop koffie met vrienden of familie. En al onze gerechten kun je ook meenemen voor op het werk, op school, voor onderweg of gewoon voor thuis. Dat maakt Sjaakies Shakes ouderwetsch lekker!