Hier haal je het lekkerste ijs van Zwolle

Wat is jouw favoriete smaak?

 • Leestijd 2
 • 767 x Bekeken

Met het mooie, warme weer is er geen betere manier om af te koelen en te genieten van een heerlijk ijsje. Of je nu een fan bent van klassieke smaken zoals vanille en aardbei, of avontuurlijkere combinaties wilt proberen, Zwolle heeft voor ieder wat wils. Om je te helpen de beste ijssalon te vinden, hebben we een lijst samengesteld van de meest geliefde plekken in de stad.

 1. IJssalon Salute

  Niet te missen is ijssalon Salute waar ze dagelijks vers Italiaans schepijs bereiden. Het ijs wordt gemaakt met de beste Italiaanse ingrediënten. Elke dag van de week kan je genieten van meer dan 40 verschillende soorten ijs. Naast de reguliere smaken, is er ook ijs voor diabetici, lactose- en glutenvrij ijs. Hopelijk hoef je niet te lang in de rij te staan bij dit favoriete adresje van de Zwollenaar.

 2. Talamini Zwolle

  Op de Grote Markt vind je de ijssalon Talamini. Sinds 1892 bereidt de familie vers Italiaans ijs. Je vindt in totaal meer dan 35 verschillende smaken. Daarnaast zijn de ijssoorten van Talamini te onderscheiden in pura frutta, panna en sorbet.

 3. IJssalon Lutteke

  De duurzame ijssalon in Zwolle, dat is Lutteke. Meer dan 20 verschillende soorten pure (biologische) ijssmaken zijn hier te vinden. In samenwerking met een lokale biologische boerderij wordt de Hollandse schepijs bereidt. Overigens kan je hier ook een heerlijk (ijs-)koffie of milkshake halen.

 4. IJssalon La Dolce

  La Dolce, verrast Zwollenaren met een scala aan 30 overheerlijke ijs smaken. Bovendien voegen ze maandelijks een nieuwe smaak toe. Het ijs wordt ambachtelijk bereid door Italiaanse ijsmeester Marco Collu. Probeer bijvoorbeeld de limoen-basilicum of de pistache smaak. Ook voor suikervrij-ijs ben je hier aan het juiste adres, met altijd wisselende opties om uit te kiezen.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle