10 beste restaurants in Zwolle

Tips

 • Leestijd 5
 • 1204 x Bekeken

Voor een culinair hoogstandje moet je in Zwolle zijn. De gepassioneerde en ervaren chefs staan te popelen om hun gerechten voor jou en je gezelschap te bereiden. Lees wat de 10 beste restaurants in Zwolle zijn en beleef een avond als nooit tevoren.

 1. 10

  Brasserie Jansen

  In het gezellige restaurant Brasserie Jansen is iedereen welkom en het draait hier om genieten op jouw eigen manier. Wil je een snelle hap of heb je juist zin om uitgebreid te tafelen? Het kan allemaal bij Brasserie Jansen. Het personeel staat klaar om jouw een ontspannen avond te laten beleven. Het restaurant in Zwolle bevindt zich midden in het centrum en is daarom ideaal na een dagje shoppen in Zwolle.

 2. 9

  JaffaJaffa

  JaffaJaffa opende afgelopen jaar haar deuren in Zwolle in het pand waar eerst De Librije zat. Een historisch gebouw op een mooie plek in Zwolle. Ondanks dat het restaurants pas sinds kort geopend is, is het nu al een hit. Je proeft hier stunning streetfood en je vindt dan ook niet snel iets vergelijkbaars met JaffaJaffa. Niet alleen het eten is een succes, maar ook het personeel is ontzettend vriendelijk en het is prachtig ingericht waardoor het voelt alsof je een culinaire wereldreis maakt. En dat gewoon in Zwolle!

 3. 8

  De Buik van Parijs

  Bezoek De Buik van Parijs is en waan je voor een avondje in Frankrijk. Met veelal Franse gerechten op het menu, de Franse wijnen en de Franse ambiance voelt het daadwerkelijk alsof je even op vakantie bent. Op een warme zomerdag kun je plaatsnemen in de romantische binnentuin. Kies een gerecht à la carte, stel zelf een menu samen of kies voor een samengesteld menu door de koks. Voorbeelden van deze samengestelde menu’s zijn het Hanze menu of, als het seizoen het toelaat, het asperge menu.

 4. 7

  Restaurant Wientjes

  Voor een culinair hoogstandje moet je zeker naar Restaurant Wientjes gaan. Het restaurant beschikt over een heerlijke menukaart met de lekkerste gerechten. Kies zelf een gerecht uit of laat je verrassen door de talentvolle chef. Restaurant Wientjes zit vlakbij het station en is daardoor eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken. Dat betekent dat je ook nog eens lekker kan genieten van bijpassende wijntjes bij het eten.

 5. 6

  De Agnietenberg

  De Agnietenberg bevindt zich buiten het centrum van Zwolle in een groene omgeving, waardoor je alle ruimte hebt. Neem plaats aan een prachtig gedekte tafel voor een sfeervol diner. Dit kan in de Wintertuin, het à la carte restaurant van De Agnietenberg. Neem op een warme zomerdag plaats op het terras, waar je een prachtig uitzicht hebt over de tuinen van De Agnietenberg. Een ding is zeker: voor een diner met een ongedwongen sfeer zit je hier helemaal goed.

 6. 5

  Restaurant Poppe

  Restaurant Poppe is de ideale plek om naartoe te gaan om eens lekker de tijd te nemen voor een goed diner. De chef koks halen alles uit de kast om gerechten te bereiden waarbij historie en de moderne tijd samenkomen. Hierbij gebruiken de koks verse ingrediënten. Daarom verdient het restaurant een plek in de lijst met 10 beste restaurants in Zwolle. De gerechten die je vindt op de kaart zijn gebaseerd op de Franse keuken. Indien gewenst kunnen de gerechten gecombineerd worden met bijpassende wijnen.

 7. 4

  Brass Boer Thuis

  Brass Boer Thuis is een ander restaurant dan dat je waarschijnlijk gewend bent. Bij het restaurant kies je meerdere kleine gerechtjes waarmee je jouw eigen menu samenstelt. Je kan er ook voor kiezen om allerlei kleine gerechtjes te bestellen en dit te delen met het gezelschap waarmee je dineert. De meeste gerechten komen rechtstreeks van het houtvuur af, wat het restaurant uniek maakt. Het personeel adviseert jou en je gezelschap graag over bijpassende wijnen.

 8. 3

  ‘t Pestengasthuys

  ‘t Pestengasthuys is gevestigd in een 15e eeuws pand in de historische binnenstad van Zwolle. Vier keer per jaar verandert de menukaart, want de menukaart gaat met de seizoenen mee. Door verse ingrediënten te gebruiken, verrast de chef kok zijn gasten met heerlijke gerechten. De wijnkaart van ‘t Pestengasthuys bevat wijnen van over de hele wereld en het personeel adviseert jou graag over de wijnen. Liefhebbers bestellen een wijnarrangement bij het diner.

 9. 2

  Coperto Gastrobar

  Op nummer twee in de lijst van de 10 beste restaurants in Zwolle staat Coperto Gastrobar. Het restaurant is in 2019 door Michelin bekroond met een Bib Gourmand. In een ongedwongen setting is het mogelijk om te dineren als nooit tevoren. Maak een culinaire reis en laat je betoveren door de smaakexplosies die de chef kok weet te creëren.

 10. 1

  De Librije

  Het restaurant dat niet mag ontbreken in dit lijstje met de 10 beste restaurants in Zwolle is Restaurant De Librije. Mensen komen vanuit alle uithoeken van Nederland om dit sterrenrestaurant te bezoeken. Het is dan ook niet gek dat je lang van te voren moet reserveren bij De Librije. Heb je een plekje kunnen bemachtigen bij De Librije? Lucky you! Een bezoekje aan Restaurant De Librije is een unieke ervaring waarbij bijzondere gerechten, bijpassende wijnen en volop genieten centraal staan.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle