Biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve

Vandaag geopend van
Vandaag 10:00 - 20:00
Adres
Zalkerveerweg 20, 8042 PL Zwolle

Biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve

De biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve ligt aan de fietsroute Rondje Zwolle. Stap af en geniet van een hapje en drankje in de thee- en koffieschenkerij.

Het nieuwe pand is volledig transparant waardoor gasten mee kunnen kijken bij het maken van kaas en ijs via ramen. Ook de schapen en het melken ervan kunnen via ramen rechtsreeks worden bekeken. De open schapenstal zit vast aan het gebouw. In het gebouw bevinden zich naast de productieruimtes, een schapentheater, een boerderijwinkel (waar naast eigen producten ook streekproducten kunnen worden gekocht) en een informatiepunt van Natuurmonumenten. Haal de fietsroute Rondje Zwolle bij het toeristisch Infopunt Waanders in de Broeren, je krijgt een actiebon mee voor een gratis lekkernij in de Thee- en koffieschenkerij bij een kop koffie of thee.

Virtuele tour

Agenda

Vogels kijken in de schemer in de Vreugderijkerwaard

Aanvang
Locatie
Biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve, Zwolle

Tijdens deze avondwandeling op zaterdag 4 april van 19.00 tot 21.00 uur neemt de boswachter je mee het rivierduin op in de Vreugderijkerwaard. Normaal is dit gedeelte niet toegankelijk voor publiek dus dit maakt het extra bijzonder. Ontdek het broedseizoen en het bijzondere rivierenlandschap langs de IJssel. Deze excursie is voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

Beleef de lente in de Vreugderijkerwaard

Aanvang
Locatie
Biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve, Zwolle

De lente is in volle gang. Lopen door een gebied dat normaal niet toegankelijk is? Ga dan mee met de boswachter van Natuurmonumenten voor een zwerftocht door de Vreugderijkerwaard. Dat kan op zondag 17 mei van 13.30 tot 15.30 uur. De wandeling van 5 km duurt twee uur.