Congreslocaties in Zwolle

Zakelijk bezoek

  • Leestijd 5
  • 111 x Bekeken

Als het gaat om het organiseren van een congres, weet je dat de locatie het halve werk is. Een inspirerende omgeving, goede bereikbaarheid en uitstekende faciliteiten maken het verschil. Maar waar moet je beginnen? Dit zijn de mooiste congreslocaties in en rondom Zwolle!

Waarom kiezen voor Zwolle als congresstad?

Wat is een congres nou eigenlijk? Dit is een formele bijeenkomst waar professionals en geïnteresseerden kennis en informatie uitwisselen. Dat verdient natuurlijk een passende locatie! Zwolle onderscheidt zich hierin als een stad van mogelijkheden en verrassingen. Strategisch gelegen, biedt het uitstekende verbindingen naar grote steden als Amsterdam, Utrecht en Groningen. In veel gevallen kun je je al binnen een uurtje in het hart van deze Hanzestad bevinden.

Tussen de historische schatten van de stad liggen moderne, goed uitgeruste congreslocaties verscholen. Klaar om elk evenement naar een hoger niveau te tillen! Ook na je congres is er nog voldoende te beleven. De stad nodigt uit om verder te verkennen, te netwerken in één van de gezellige kroegen of te dineren in uitmuntende restaurants.

Congreslocaties die indruk maken

Even eerlijk: waar anders dan in Zwolle vind je zo’n verrassende mix van historie, stijl en moderniteit? Als je dacht dat je alles al had gezien op het gebied van congreslocaties, heb je dat verkeerd gedacht! Een historische kerk, een strak designhotel of wat dacht je van netwerken met uitzicht op de grachten? Met een congreslocatie in Zwolle maak je indruk én til je jouw congres moeiteloos naar een hoger niveau. Benieuwd naar het aanbod? Hier een sneak peek van wat Zwolle te bieden heeft!

Academiehuis de Grote Kerk

Academiehuis de Grote Kerk
Academiehuis de Grote Kerk

Zoek je een congresplek die de geschiedenis van Zwolle ademt en waar ruimte is voor flink wat gasten? Dan ben je bij het Academiehuis de Grote Kerk aan het juiste adres. Dit is het grootste overdekte plein van de stad en heeft gediend als laatmiddeleeuwse stadskerk. Met plek voor wel driehonderd mensen is dit de ideale locatie voor jouw congres.

De hoofdsessie van het congres zal plaatsvinden in het imposante Middenschip van het gebouw. De pauzes en deelsessies in een van de sfeervolle ruimtes daarnaast. Top geluids- en lichttechniek? Check! En oh ja, de catering? Om je vingers bij af te likken. Deze congreslocatie in Zwolle moet bovenaan op jouw lijstje staan!

Mooirivier

Mooirivier in Dalfsen is een congreslocatie met een échte wow-factor! Net buiten Zwolle en perfect centraal in Nederland. Alle zalen zijn voorzien van klimaatbeheersing en unieke designs. Even pauzeren? Maak dan je weg naar de stijlvolle foyers mét koffiecounter. En na een productieve dag, trek je je heerlijk terug in één van de tachtig luxe hotelkamers. En die gratis parkeerplek is al voor je gereserveerd!

Zwolse Theaters

Ben jij op zoek naar een unieke congreslocatie? Zet Zwolse Theaters op je lijstje. Zwolse Theaters is geen standaard congreslocatie, maar een plek waar je iets bijzonders organiseert. Zwolse Theaters heeft diverse congreszalen, geschikt voor 100 tot 800 personen. Kies uit een congreszaal bij Theater de Spiegel of juist eentje bij Schouwburg Odeon. Welke zaal je ook kiest: bij Zwolse Theaters kies je voor een congreslocatie van hoge kwaliteit.

Theater de Spiegel
Theater de Spiegel

Congreslocaties met een centrale ligging

Droom je van een congres waar alles tot in de puntjes geregeld is? Lumen Events in Zwolle maakt het waar! Van een energieke kick-off tot gezellige koffiebreaks of borrels: het kan op deze congreslocatie. Het ‘centrale plein’ van dit Congres & Event Center biedt plek voor duizend gasten en kan dankzij de gordijnen naar wens worden vormgegeven en ingericht. Met de gratis WiFi en zat parkeerplekken is het ook nog eens een super praktische congreslocatie in Zwolle. Als je voor een meerdaags congres gaat, combineer je deze locatie met een overnachting bij het congreshotel Lumen Hotel & Events. Aan alles is gedacht!

In het kloppend hart van Zwolle vind je nog zo’n opmerkelijke congreslocaties: de Nieuwe Buitensociëteit. Deze locatie biedt plek voor wel 1.250 personen. Klinkt tof, toch? Oh, en je komt er supermakkelijk. Twee minuutjes lopen vanaf het station en je auto parkeer je gewoon voor de deur.

Iets verderop, net buiten het centrum, organiseer je bij Landstede Sportcentrum ook een goed verzorgd congres. Dankzij de ruime ervaring in zakelijke evenementen die de medewerkers hier hebben, hoef je je nergens zorgen om te maken. Jij regelt de inhoud, zij regelen de rest! Met diverse zalen voor tien tot twaalfhonderd man, heeft deze congreslocatie in Zwolle plek genoeg!

Naar alle vergader- en congreslocaties

Congreslocatie gevonden? Tijd voor de rest!

Een congres organiseren? Pfoe, dat is me een klus! Met alleen een locatie ben je er nog niet. Van catering tot programma en van sprekers tot techniek: er staat je nog een hoop te wachten. Krijg je stress van de eindeloze to-do lijst? En wil je er voor zorgen dat alles tijdens het congres op rolletjes loopt? Wij hebben het ultieme stappenplan voor je klaarliggen!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle