Congreslocaties in Zwolle

Zakelijk bezoek

  • Leestijd 5
  • 1296 x Bekeken

Als het gaat om het organiseren van een congres, weet je dat de locatie het halve werk is. Een inspirerende omgeving, goede bereikbaarheid en uitstekende faciliteiten maken het verschil. Maar waar moet je beginnen? Dit zijn de mooiste congreslocaties in en rondom Zwolle!

Waarom kiezen voor Zwolle als congresstad?

Een congres, een formele bijeenkomst waar professionals en geïnteresseerden kennis en informatie uitwisselen. Dat vraagt om een passende locatie, die eraan bijdraagt dat je congres een succes wordt. Zwolle onderscheidt zich hierin als een stad van ongekende mogelijkheden en verrassingen. Strategisch gelegen, met uitstekende verbindingen met steden als Amsterdam, Utrecht en Groningen. Zodat je gasten met eigen of openbaar vervoer in veel gevallen binnen een uurtje in het hart van onze Hanzestad staan.

Te midden van de historische schatten van de stad, vind je moderne, goed uitgeruste congreslocaties. Voorzien van alle faciliteiten die wenselijk zijn. De gastvrije medewerkers van de verschillende accommodaties staan je met raad en daad bij in de organisatie van je congres. Ook na je congres is er nog voldoende te beleven. Zwolle nodigt uit om verder te verkennen, te netwerken in één van de gezellige kroegen of te dineren in de vele uitmuntende restaurants.

Congreslocaties waarmee je indruk maakt

Even eerlijk: waar anders dan in Zwolle vind je zo’n verrassende mix van historie, stijl en hedendaagse allure? Als je dacht dat je alles al had gezien op het gebied van congreslocaties, heb je dat verkeerd gedacht! Kies bijvoorbeeld voor een historische kerk, een stijlvol designhotel of de culturele ambiance van een theater. Wat je ook kiest: met een congreslocatie in Zwolle maak je indruk én til je jouw congres moeiteloos naar een hoger niveau. Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een afspraak voor een locatiebezoek en kijk hier alvast naar een selectie uit ons aanbod.

Academiehuis de Grote Kerk

Academiehuis de Grote Kerk
Academiehuis de Grote Kerk

Deze congreslocatie ademt de geschiedenis van Zwolle. Academiehuis de Grote Kerk is het grootste overdekte plein van de stad. In deze voormalige laatmiddeleeuwse stadskerk kun je een congres organiseren tot driehonderd personen. Zie je het voor je? De plenaire sessie die plaatsvindt in het imposante middenschip en de pauzes en deelsessies in een van de sfeervolle ruimtes daarnaast. Licht en geluid zijn hier van topkwaliteit, net zoals de catering, die volledig op jouw wensen wordt afgestemd. Deze congreslocatie in Zwolle moet je zeker een keer gezien hebben.

Mooirivier

Hotel Mooirivier in Dalfsen is een congreslocatie met een échte wow-factor! Net buiten Zwolle op slechts 15 autominuten van de A28. Prachtig gelegen aan de Overijsselse Vecht in een natuurlijke omgeving. Dit boutiquehotel beschikt over 80 sfeervolle hotelkamers en acht vergaderzalen, die stijlvol zijn ingericht en voorzien zijn van klimaatbeheersing. Pauzeren doe je in de gezellige foyers met koffiecounter, even ontspannen op het terras aan de Vecht. Hotel Mooirivier is groot genoeg voor een meerdaags congres en besloten genoeg voor een kleinere training of cursus.

Zwolse Theaters

Zwolse theaters. Dat zijn twee bijzondere congreslocaties, behorend tot de beste theaters van Nederland. Het zijn ook twee locaties met een verschillend karakter. Schouwburg Odeon kenmerkt zich door haar historische charme en industriële uitstraling. Dit 180 jaar oud rijksmonument beschikt over alle comfort en technische voorzieningen van nu. Theater de Spiegel is modern, luxueus en comfortabel. De Mateboerzaal in Theater de Spiegel biedt plaats aan ruim 900 gasten. Combineer dit met de ruime foyers, de Cortegaerdtzaal en de overige faciliteiten en je kunt hier voor een congres alle kanten uit.

Theater de Spiegel
Theater de Spiegel

Congreslocaties met iets extra's

Ga jij voor een congres waar alles tot in de puntjes geregeld is? Lumen Hotel & Events in Zwolle maakt dit zeker waar. Van een energieke kick-off tot gezellige koffiebreaks of borrels: het kan op deze congreslocatie. Het ‘centrale plein’ van het Lumen Congres & Event Center biedt plaats aan duizend gasten. Door te schuiven met gordijnen kan dit naar wens worden vormgegeven en ingericht. Gratis Wifi en veel parkeerruimte maken dit ook nog eens een super praktische congreslocatie in Zwolle. Lumen Hotel & Events beschikt over 125 hotelkamers. Het hotel heeft een rechtstreekse verbinding met het congrescentrum.

In het kloppend hart van Zwolle vind je nog zo’n opmerkelijke congreslocaties: Nieuwe Buitensociëteit Zwolle. Hier kun je een congres organiseren tot 1.250 personen. En met 31 break-out rooms is er voldoende ruimte voor workshops en parallelsessies. Klinkt tof, toch? Oh, en de bereikbaarheid is top! Twee minuutjes lopen vanaf het station en vijf minuten rijden vanaf de A28. Parkeren doe je voor de deur.

Ook goed bereikbaar, maar dan vooral met de auto, is het Landstede Sportcentrum. Een prima plek voor een goed verzorgd congres. Dankzij de ruime ervaring in zakelijke evenementen die de medewerkers hier hebben, hoef je je nergens zorgen om te maken. Jij regelt de inhoud, zij regelen de rest! Met diverse zalen voor tien tot twaalfhonderd man, heeft deze congreslocatie in Zwolle plek genoeg!

Naar alle vergader- en congreslocaties

Congreslocatie gevonden? Tijd voor de rest!

Een congres organiseren? Pfoe, dat is me een klus! Met alleen een locatie ben je er nog niet. Van catering tot programma en van sprekers tot techniek: er staat je nog een hoop te wachten. Krijg je stress van de eindeloze to-do lijst? En wil je er voor zorgen dat alles tijdens het congres op rolletjes loopt? Wij hebben het ultieme stappenplan voor je klaarliggen!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle