Rondje Zwolle Wandelen

Wandelend Zwolle ontdekken

  • Leestijd 4
  • 1752 x Bekeken

Trek je wandelschoenen aan, want je gaat de wandelroute Rondje Zwolle wandelen! Deze wandeling van bijna 45 kilometer combineert de rustige, groene omgeving van Zwolle met de levendigheid van de Hanzestad. Veel wandelplezier!

Tip: Rondje Zwolle wandelen

Zwolle is het hele jaar door, ieder seizoen weer, een prachtige plek om te ontdekken. De beste manier om de omgeving van Zwolle te verkennen is wandelend of per fiets. Onze tip: ga de wandelroute Rondje Zwolle wandelen! Deze route is 45 kilometer lang en brengt je door het veelzijdige buitengebied van Zwolle. Dat is nog eens een unieke manier om de Hanzestad te verkennen! Je wandelt over de dijk langs de IJssel, komt langs het Engelse Werk en Bos Agnietenberg.

Bovendien wandel je langs verschillende horecagelegenheden, waar je een stop kunt maken voor een verkoelend drankje of een lekker hapje. Maak bijvoorbeeld een pauze bij Theetuin Stadsland B&B of Lakeside. Ga op pad en ontdek de wandelroute Rondje Zwolle zelf!

Rondje Zwolle wandelen
Rondje Zwolle wandelen

De mooiste plekjes van Rondje Zwolle

Rondje Zwolle wandelen is erg populair en dat is niet voor niets. Deze wandelroute brengt je langs de mooiste plekjes van Zwolle en omgeving. Geniet van de uitzichten en neem de omgeving goed in je op. Rondje Zwolle wandelen is niet alleen een sportieve activiteit, maar het is ook nog eens super rustgevend.

De mooiste plekjes waar je tijdens deze wandelroute langs zal komen zijn onder andere de Nevengeul, Park het Engelse Werk en Landgoed De Helmhorst. Stuk voor stuk bewonderenswaardige plekjes met een rijke historie. En vergeet ook niet het water over te steken met Het Haersterveer. Dit is het laatste hand getrokken kabelpontje van Nederland!

Milligerplas Zwolle
Milligerplas Zwolle

Ga je het Rondje Zwolle wandelen op een warme dag en kun je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan een verkoelende duik in de Wijthmenerplas of Milligerplas! Beide locaties maken deel uit van de Rondje Zwolle wandeling.

Rondje Zwolle fietsroute

In plaats van Rondje Zwolle te wandelen, kun je deze route ook op de fiets ontdekken. De route kan in twee richtingen gefietst worden en je doet er ongeveer 2,5 uur over om deze route per fiets af te leggen. Tijd genoeg om onderweg een paar keer af te stappen en de omgeving te bewonderen.

De bordjes langs de route geven aan welke kant je op moet fietsen. Of koop een beschrijving van de fietsroute Rondje Zwolle bij de Tourist Info in Zwolle.

Andere wandelroutes in Zwolle

Wandel door Zwolle
Wandel door Zwolle

Zie je Rondje Zwolle wandelen niet zitten, maar lijkt het je wel leuk om een andere wandelroute te lopen? Er liggen in Zwolle talloze kilometers met mooie wandelroutes. Of wandel door Zwolle met een gids en leer allerlei leuke nieuwe weetjes over de stad.

Wil je meer van de historische Hanzestad zelf zien? Kies dan voor een stadswandeling door Zwolle, zoals de Hanzestadswandeling. Deze wandeling is 2,5 kilometer lang en brengt je langs alle highlights in de binnenstad van Zwolle.

Of wandel door een van de parken die Zwolle rijk is, zoals Park de Wezenlanden of het Engelse Werk. Je bent nog lang niet uitgewandeld in Zwolle!

Het Engelse Werk
Het Engelse Werk

Wandel je eigen rondje door Zwolle

Als je niet vast wilt zitten aan een specifieke wandelroute kun je natuurlijk ook op je eigen houtje door Zwolle wandelen! Cultuurrijke plekken die je niet mag missen tijdens een wandeling door Zwolle zijn onder andere de Grote Kerk, Van der Velde in de Broeren, de Peperbus en de Sassenpoort. Combineer al deze bijzondere hotspots met de grachten van Zwolle en jouw wandeling door Zwolle is compleet.

Zoals je nu wel begrijpt, is Zwolle rijk aan mooie wandelroutes. Ga Rondje Zwolle wandelen en ontdek zelf de unieke combinatie aan historie, natuur en cultuur in Zwolle en omgeving!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle