Hanzerondje Zwolle

Zwolle, met haar historische binnenstad, ademt één en al sfeer uit. Maar ook het buitengebied is zeer de moeite waard. De fietsroute Hanzerondje Zwolle, van ruim 40 kilometer, brengt u dwars door de groene en waterrijke stadsrandzone.

 • type Fietsen
 • afstand 41,1 km
 • duur 2:45

Startpunt

Start deze route in Hanzestad Zwolle.

 1. Fietsknooppunt 5

 2. Fietsknooppunt 48

 3. Fietsknooppunt 49

 4. Fietsknooppunt 47

 5. Luisterverhaal Zwolle

  Het jaar 1502 - Zwolle

  Langs de Hanzesteden Fietsroute zijn 30 luisterverhalen gerealiseerd. Luister hier naar één van de verhalen van Ties Wessels, speelman en sprookspreker.

 6. Fietsknooppunt 67

 7. Haersterveer

  Voetveer over de Vecht

  Vanuit Zwolle of Hasselt is het mogelijk rivier de Overijsselse Vecht over te steken met een voetveer, het Haersterveer, dat jaarlijks vaart van ca. 1 mei tot 1 oktober. Een tochtje biedt een mooi uitzicht op de bossen van De Agnietenberg. Wanneer het veer niet vaart: volg 67 - 47 - 69 - 68.

 8. Fietsknooppunt 68

 9. Fietsknooppunt 60

 10. Fietsknooppunt 31

 11. Fietsknooppunt 38

 12. Hasselt

  Hasselt: stad van bezinning

  Sfeervolle geveltjes, lommerrijke straatjes en uitnodigende, authentieke winkeltjes. Het pittoreske Hasselt kent veel verborgen plekken, een historische binnenstad met een grachtengordel en meer dan 70 rijksmonumenten.

 13. Grote- of Sint Stephanuskerk

  Grote- of Sint Stephanuskerk

  Deze kerk steekt fier boven de Hanzestad uit en is circa 600 jaar oud. De verschillende middeleeuwse muurschilderingen zijn nog intact en op afspraak kan de toren beklommen worden. Het raadhuis tegenover de kerk diende als waag en wijnhuis. De boognissen zijn afgezet met Bentheimer zandsteen.

 14. Luisterverhaal Hasselt

  Het jaar 1528 - Hasselt

  Langs de Hanzesteden Fietsroute zijn 30 luisterverhalen gerealiseerd. Luister hier naar één van de verhalen van Ties Wessels, speelman en sprookspreker.

 15. Fietsknooppunt 37

 16. Fietsknooppunt 62

 17. Fietsknooppunt 4

 18. Fietsknooppunt 3

 19. Theehuis en Zalkerveer

  Fiets- en voetveer

  Geniet van de beroemde appeltaart én het indrukwekkende uitzicht op het rivierenlandschap. Bij het Theehuis stappen veel fietsers, wandelaars en rolstoelers op een klein pontje. Dit Zalkerveer brengt passagiers tussen ’s-Heerenbroek en Zalk naar de overkant van de IJssel.

 20. Fietsknooppunt 2

 21. Fietsknooppunt 92

 22. Fietsknooppunt 7

 23. Fietsknooppunt 65

 24. Sassenpoort en Peperbus

  Sassenpoort en Peperbus

  Deze route doet niet de binnenstad aan maar op een aantal plekken onderweg valt een glimp van de middeleeuwse Sassenpoort en Peperbustoren op te vangen. De Sassenpoort is een van de verdedigingswerken - aan de stervormige grachtengordel - die nog compleet in tact is.

 25. Fietsknooppunt 66

#Zwolle