Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

Expositie KUNSTZINNIG

Jonge ontwerpers en beeldmakers onderweg

Locatie
Waanders In de Broeren, Zwolle

Vanaf 26 juli stellen 7 studenten van ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle hun afstudeerwerk tentoon, op de derde verdieping van Waanders In de Broeren. Een feest voor zintuig en geest!

3D Street paintings

30 mei t/m 1 september

Aanvang
Locatie
Binnenstad Zwolle

Deze zomer is Zwolle voor de eerste keer het decor voor 3D Street Paintings. T/m 1 september kom je op diverse plekken in de stad kunstwerken tegen waarin je jezelf kunt laten fotograferen.

Ronald A. Westerhuis

Size does Matter

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Ronald A. Westerhuis maakt enorme sculpturen van roestvrij staal. Hij is de ontwerper van het Nationaal Monument MH17 dat vorig jaar is onthuld in het herdenkingsbos bij Vijfhuizen.

Fritz Klemm

Schilderijen en werken op papier

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Het werk van de Duitse kunstenaar Fritz Klemm (1902-1990) is buitengewoon krachtig, verstild en poëtisch in de dialoog en omgang met de dingen en de ruimte die hem omgeven.

Jasper Krabbé

Japanese paintings

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Jasper Krabbé draait in zijn recente serie Japanese Paintings de conventies van de schilderkunst letterlijk om. Voor zijn door Japanse motieven geïnspireerde serie gebruikt hij de doordruk van beeltenissen op de achterkant van onconventionele dragers als antiek linnen en gebruikt decordoek. Vanaf 16 juni 2018 zijn 30 schilderijen uit de serie te zien in Museum de Fundatie.

Zomerexpositie in Academiehuis de Grote Kerk

Van kunstenaarsvereniging Palet

Aanvang
Locatie
Academiehuis - Grote Kerk Zwolle, Zwolle

De kunstenaars van Palet combineren creativiteit met kwaliteit, en laten zich graag uitdagen door gezamenlijk een portret of stilleven te schilderen, of een beeld te boetseren naar levend model. Juist door die gezamenlijkheid inspireren ze elkaar om werk van hoog niveau te maken, terwijl de onderlinge kritische blik iedereen scherp houdt.

Climate Hangout

Pop-up store, in de Weeshuispassage, Spiegelstraat 18

Aanvang

In deze Climate Hangout maken we het begrip 'klimaatadaptatie' concreet en visueel door het tonen van films, presentaties en het organiseren van wandelexcursies zoals “Gedonder in de Kanonsteeg” en “Klimaat adaptatie in verhaalvorm”.

Friday Night SUP

Stadsstrand Zwolle

Aanvang

Tijd voor Friday Night SUP Zwolle! In 2018 zullen we vanaf Het Stadsstrand op het Rode Torenplein in Zwolle starten.

Silent disco

Beach Edition

Aanvang

Zin om deze zomer weg te dromen met je favoriete vakantiehits op het strand? Dat kan op elke laatste vrijdag van de maand in de maanden juni t/m september bij de Silent Disco op het Stadsstrand in Zwolle! Wij zorgen voor de gezellige beats waarin twee dj’s het tegen elkaar opnemen. Wie heeft de meeste luisteraars? Even een liedje dat je niet leuk vindt? Switch naar het andere kanaal of haal een drankje bij de bar!