Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

Museum de Fundatie - Vrijheid

De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Op 19 januari 2019 opent in Museum de Fundatie in Zwolle de tentoonstelling Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968. Het is een ambitieus en tegelijk nogal ongebruikelijk project: op deze tentoonstelling laten we de vijftig ‘kernkunstwerken’ zien, de toonaangevende kunstwerken die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt.

Open Ateliers Cyclamenstraat

Diverse Kunstenaars

Aanvang
Locatie
Ateliers Cyclamenstraat, Zwolle

23 & 24 Maart zat. en zondag 12.00-17.00 Uur Open Atelierweekend Cyclamenstraat 14/16 Zwolle Diverse kunstenaars laten hun werk zien, waaronder een beeldhouwer, een aantal schilders , videokunstenaar, een graficus , een illustrator, een recyclingkunstenaar, en iemand die sieraden maakt. Ook worden er schilderlessen gegeven. verder info/contact www.ateliercyclamenstraat.wordpress.com Van: zaterdag 23 maart 2019 12:00-17.00 uur Tot: zondag 24 maart 2019 12:00-17.00 uur

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdag om 14.00 uur

Aanvang
Locatie
Het Zwolse Balletjeshuis, Zwolle

Tijdens de zomer van 2020 wordt deze wandeling wekelijks voorzien van steeds een ander thema. Dat betekent dat er tijdens de wandeling accenten worden gelegd de met het thema te maken hebben.

Zin in avontuur, gezelligheid en actie?

Scoutinggroep Indaba organiseert open dag

Aanvang
Locatie
Scoutinggroep Indaba, Zwolle

Zin in avontuur, gezelligheid en actie? Kom dan kijken bij de open dag van Scoutinggroep Indaba uit Zwolle-Zuid. Tijdens deze open dag voor de Zwolse jeugd vanaf 5 jaar kan er kennis worden gemaakt met Scouting aan de hand van de vele uitdagende activiteiten.

Concert Elly & Rikkert

voor iedereen vanaf 4 jaar

Aanvang
Locatie
Dominicanenkerk Zwolle, Zwolle

Elly & Rikkert voor ’t eerst in de Dominicanenkerk Wie kent ze niet? Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld. Ze zijn al 50 jaar een duo en treden nog steeds op. En hoe!

Rondleiding door museum Het Vrouwenhuis

Rondleiding door het voormalige hofje van Aleida Greve (1670-1742)

Aanvang
Locatie
Het Vrouwenhuis, Zwolle

Voor max. 15 personen een rondleiding door bijzondere interieurs uit drie eeuwen, van 1680 tot 1980, in het laatste particuliere hofje van Zwolle.

Magic Circus TWIST!

Nieuw locatie in Stadshagen

Aanvang
Locatie
Circustent bij Winkelcentrum Stadshagen, Zwolle

Elk jaar presenteert Magic Circus een nieuwe voorstelling. In 2019 is de intieme Magic Dome circustent het domein van de productie TWIST! Magic Circus doet veel anders en toch is het circus. Geen kindercircusje van tada boemdiejee, maar een eigentijds circus dat het kind in iedereen wakker schudt. Leuk voor volwassenen en óók leuk voor kinderen. Een perfect uitje voor het hele gezin. Te beleven in de Zwolse wijken Stadshagen, Aa-landen en Zuid!