Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

Zilveren Camera 2019

11 september t/m 11 oktober

Aanvang
Locatie
Statenzaal, Zwolle

De Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie in Nederland.

Bezoek Herman Brood Experience

Een waardige plek om Herman Brood blijvend te kunnen waarderen

Aanvang
Locatie
Herman Brood Experience, Zwolle

Bij de Herman Brood Experience geven we je graag een inkijkje in het legendarische leven van de in 2001 overleden zanger en schilder. Maar je kunt ook gewoon een rondje door het Zwolse centrum lopen, want je stuit op genoeg plekken die bepalend zijn geweest voor de artistieke ontwikkeling van Brood.

Marktconcert op het Leeuwenberg orgel in de Grote Kerk

Wekelijkse orgelbespeling

Aanvang
Locatie
Academiehuis - Grote Kerk Zwolle, Zwolle

Iedere vrijdag speelt er om 12 uur een organist uit de regio op het Leeuwenberg Orgel in de Grote Kerk. De toegang is gratis. Er wordt om een gift gevraagd voor de restauratie van het orgel.

Zwolle NuLimited

Aanvang
Locatie
de Pelserkade, Zwolle

U krijgt een programma met zes artiesten, u ziet ze allemaal. Elke dag een nieuwe programmering. Een weekend waar we kunnen genieten van een gevarieerd programma, van storytelling, dans, circustheater en muziek.

Theaterfirma LINEA REKTA speelt | De Opkomst van de Uil

Aanvang
Locatie
Theaterwerkplaats Grote Voort | Creatieve Coöperatie Zwolle, Zwolle

Het is 75 jaar na de bevrijding van Europa en de beëindiging van de Tweede Wereld Oorlog. Voor de nieuwe generatie is de oorlog een abstract begrip. Het ontstaan er van een mysterie. De opkomst van De Uil gaat over angst, moed, verdeeldheid en geld. Terwijl de wereldpolitiek in brand staat, wapenen 22 jonge mensen zich tegen het opkomende fascisme; toekijken vanaf de zijlijn kan niet meer.