Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

Koffieconcert: pianomuziek van Chopin tot Soerjadi

Nieuw in Zwolle: gratis koffieconcerten van Wouter Harbers

Aanvang
Locatie
Waanders In de Broeren, Zwolle

De mooiste pianomuziek onder het genot van een bakje koffie. Dat is een koffieconcert van Zeister pianist Wouter Harbers. Nu ook in de prachtige Broerenkerk in Zwolle. Maak tijdens het eerste concert kennis met Wouter, die u graag zijn tien mooiste stukken pianomuziek laat horen. Wouter licht de muziek op vrolijke en verrassende manier toe. Hartelijk welkom!

Stadsgesprek Leven in Media en Medialandschap

Wij leven niet met media maar in media

Aanvang
Locatie
Stadkamer, Zwolle

Jeroen Jansz, hoogleraar Media en Communicatie zal zijn visie geven op het leven in media en medialandschap, mediawijsheid. Wim Hilberdink, trajectleider leerling Moderne Media/Mediawijsheid gaat in op de moderne media en digitale geletterdheid. Annemieke van Duijn, docent Social Work/Pedagogiek Windesheim, vertelt over media opvoeding. En Niek Hietbrink en Gonnie Eggink, docenten Journalistiek vertellen over het veranderende medialandschap en het opleiden van kritische journalisten.