Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

In de voetsporen van Dolf Henneke

Aanvang
Locatie
Stadsrondleidingen Zwolle, Zwolle

Stadswandeling met als rode draad de foto's van Stentor fotograaf Dolf Henneke, met bezoek aan de tentoonstelling 'Zilveren Camera' in de Statenzaal.

Zilveren Camera 2019

11 september t/m 11 oktober

Aanvang
Locatie
Statenzaal, Zwolle

De Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie in Nederland.

Bezoek Herman Brood Experience

Een waardige plek om Herman Brood blijvend te kunnen waarderen

Aanvang
Locatie
Herman Brood Experience, Zwolle

Bij de Herman Brood Experience geven we je graag een inkijkje in het legendarische leven van de in 2001 overleden zanger en schilder. Maar je kunt ook gewoon een rondje door het Zwolse centrum lopen, want je stuit op genoeg plekken die bepalend zijn geweest voor de artistieke ontwikkeling van Brood.

Henk Heideveld - GOD'S FIRST NAME IS ART

Aanvang
Locatie
Galerie het Langhuis, Zwolle

Een expositie van Henk Heideveld vanaf 5 september 2020 in Kunstruimte het Langhuis met zijn God aforismen en Ierse Portretten. Uitgesteld in Ierland, toch alvast in Zwolle.

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdag om 14.00 uur

Aanvang
Locatie
Het Zwolse Balletjeshuis, Zwolle

Tijdens de zomer van 2020 wordt deze wandeling wekelijks voorzien van steeds een ander thema. Dat betekent dat er tijdens de wandeling accenten worden gelegd de met het thema te maken hebben.

Mainloods Festival 03-10

Bewonder de wereld van de Mainloods!

Aanvang
Locatie
Creatieve Coöperatie Zwolle, Zwolle

Heb jij al gehoord van de machinefabriek die gevestigd was in een grote loods, vol machines, met veel stoom en warmte? Er was altijd wel iets gaande, maar op een dag werd het verdacht stil. De machines werden uitgeruimd en de loods bleef alleen achter, zonder vreugde. Het verhaal van de grote industriële loods. Na jarenlange stilte nodigt hij jullie graag uit om een kijkje te nemen op zijn unieke locatie. Kom jij ook ontdekken? Zaterdag 3 oktober van 14.00 uur tot 18.00 uur aan de Grote Voort 8-10. Waan je door de diverse straatjes van makers, creatief ondernemers en muzikanten. Drink limonade en neem een lekkere donut van de grote donutmuur.