Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

STICKS - ONRUST

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Nieuwe muziek van Sticks exclusief 4 maanden te ervaren in Museum de Fundatie.

Een gebed zonder einde?

Het Palestijns-Israëlische conflict na 1967

Aanvang
Locatie
DOAS, Zwolle

In het Heilig Land woedt een haast onoplosbaar conflict. In 5 colleges van 2 uur wordt stilgestaan bij de achtergronden en de gevolgen van dit conflict. Door uit te gaan van een structurele geschiedenis kunnen we de emotionele lading die aan het conflict vastzit overstijgen. De cursus wordt in collegevorm geboden met ruimte voor vragen. Een hand-out, opgenomen in de cursusprijs, wordt verstrekt.

Zwolse theaters, Club Cele & Allemaal Zwolle presenteren: Van Korset tot Papadag: over recht & vrijheid deel 1

Aanvang
Locatie
Club Cele, Zwolle

De meningsverschillen kunnen groot zijn in Nederland. Tussen burgers. Tussen politici. Toch hebben ze één ding gemeen: we hebben allemaal het recht om onze stem te laten horen. En ieders stem telt even zwaar; dat is wat ons met elkaar verbindt. Wat doen wij met onze verworven vrijheid? Viert u uw stem? En waar zouden we nog voor op de barricades moeten? Deze avond is voor iedereen, maar mannen betalen iets meer dan vrouwen – gezien de inkomensongelijkheid ook in Nederland!