Hoe meer je naar Stravinsky luistert, hoe meer je Bach hoort

Apollo Ensemble

  • 13 nov 2021
  • 20:15- 22:15
  • € 10,00 - € 25,00
  • Zwolle

In het nieuwe concertprogramma van het Apollo Ensemble botsen én versmelten de klankwerelden van Igor Stravinsky en Johann Sebastian Bach. Zaterdag 13 november 2021 speelt het Apollo Ensemble het nieuwe programma in de Doopsgezinde Kerk in Zwolle.

Het concert wordt in het duister geopend met Three pieces for clarinet solo van Stravinsky en de Partita voor traverso solo van Bach. In de schemer worden het Septet van Stravinsky en de Passacaglia van Bach gespeeld en in het volle licht én in volledige bezetting klinken het Concerto ‘Dumbarton Oaks’ en het Brandenburgs Concert nr. 3. Alle werken van Bach worden gespeeld op barokinstrumenten en de stukken van Stravinsky op authentieke instrumenten uit begin twintigste eeuw.

Het Apollo Ensemble bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Het internationaal toonaangevende muziekgezelschap, dat in verschillende bezettingen optreedt, speelt muziek van vroegbarok tot vroege romantiek. De afgelopen jaren stonden onder meer de Brockes-passies van Händel en Telemann op het programma. Het Apollo Ensemble speelde op grote podia en festivals tijdens tournees door onder meer Australië, Rusland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Kroatië en de Verenigde Staten. In 2019 trad het ensemble op tijdens de Händel-Festspiele in het Duitse Halle. Artistiek leider is violist David Rabinovich.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 25,00
Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
€ 10,00

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle