“Made in Zwolle: het moderne individu? Hoe ziel en handelsgeest elkaar vonden.”

Cele Lezing 2021 Herman Pleij

  • 28 okt 2021
  • 19:30- 22:00
  • € 17,50
  • Zwolle

Voor de liefhebbers van de geschiedenis van Zwolle en het effect ervan op onze huidige maatschappij: Celelezing 2021 door Herman Pleij, 28 oktober 2021, Theater de Spiegel.

Zwolle in de Middeleeuwen: een florerend, bruisend handelsknooppunt. Een periode waarin een geloofspraktijk ontstond die de gelovige ruimte gaf, maar ook het inzicht dat je als mens niets voorstelt. In deze Cele Lezing neemt Herman Pleij je mee naar de Gouden Eeuw van Zwolle, waarin de geestelijke revolutie samenviel met een sociale omwenteling. Hoe leidt kennis van de Zwolse middeleeuwen tot een beter begrip van het heden?

Met zijn inspirerende verteltrant gaat Herman Pleij in op hetgeen zó kenmerkend is voor Zwolle: “Made in Zwolle: het moderne individu? Hoe ziel en handelsgeest elkaar vonden.”

Locatie: Theater de Spiegel, Zwolle. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom. De lezing begint om 20.00 uur. Kaarten à € 17,50 p.p. kunnen worden gereserveerd via de website van de Zwolse theaters. Kaarten zijn inclusief programmaboekje en drankje na afloop. Herman Pleij is emeritus hoogleraar middeleeuwse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Foto: Esther de Boer

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 17,50

Inclusief programmaboekje en drankje na afloop

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle