Kadir van Lohuizen vertelt over o.a. rijzend water en het effect van klimaatverandering

Stadsgesprek 'Oog voor de toekomst' met Kadir van Lohuizen, fotograaf

  • 15 nov 2021
  • 20:00- 22:30
  • € 7,50 - € 12,50
  • Zwolle

Kadir van Lohuizen, bekende Nederlandse fotograaf, heeft veel gereisd in de wereld en altijd op zoek gegaan naar thema's over klimaatverandering en milieu. Zijn serie Rijzend Water geeft een indrukwekkend beeld wat het effect van klimaatverandering is op ons bestaan.

De Stad Verbeeldt organiseert een tweetal stadsgesprekken tijdens de expositie Zilveren Camera in Harculo, Zwolle-Zuid. Het komende jaar staan twee thema's centraal 'Oog voor de toekomst' over klimaatverandering en duurzaamheid, en 'Oog voor de ander' over generaties. Kadir van Lohuizen heeft indrukwekkende fotoseries en reportages gemaakt over het effect van klimaatverandering wereldwijd. Hij laat zien hoe in verschillende werelddelen hoe het water stijgt ten opzichte van het land en wat dit betekent voor de bevolking. Kadir is fotojournalist en zeer betrokken bij dit thema. Zijn expositie Rijzend Water heeft in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam veel belangstelling gehad. Kadir viel ook in de prijzen bij de World Press Photo met zijn series over duurzaamheid en klimaat. Je kunt dit niet missen.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 12,50
Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
€ 7,50

De entreeprijzen zijn inclusief bezoek expositie Zilveren Camera, expositie Generation Z: what's next?, expositie Deltion College en expositie Fotoclub Zwolle. Er wordt koffie/thee en frisdrank geschonken. Studenten met een studentenpas betalen 7.50 euro entree.

Meer leuke evenementen

#Zwolle