stadswandeling Moderne Devotie

Wie is Thomas?

Wie is Thomas, waarom wordt er momenteel zoveel aandacht aan hem besteed, wat is Moderne Devotie en wat is de betekenis van de Moderne Devotie voor de huidige tijd.

+ 3 foto's

Loop mee 'in het voetspoor van de Moderne Devotie.' Onder begeleiding van een gids wandel je langs historische plekjes in de Zwolse binnenstad die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van de Moderne Devotie.

De Moderne Devotie was een belangrijke religieuze hervormingsbeweging. Deze ontstond eind 14e eeuw en werd in de 15e en 16e eeuw vanuit Deventer en Zwolle verspreid over heel Noordwest-Europa.

Sleutelfiguren van de Moderne Devotie zijn Geert Groote, Thomas van Kempen (Thomas à Kempis) en Joan Cele. Thomas van Kempen schreef zijn bekendste werk, De Imitatione Christi ('De Navolging van Christus') in Zwolle.

Tijdens deze wandeling van 1,5-2 uur bezoekt u de plekken en monumenten die een rol speelden bij de ontwikkeling en verbreiding van de Moderne Devotie. Zo bezoekt u de latijnse School van Joan Cele en de schrijn van Thomas à Kempis

De wandeling start bij de muurschildering van Thomas à Kempis, hoek Sassenstraat-Goudsteeg.

De wandeling wordt 3,4 en 5 september gratis aangeboden door ANNO.

Aanmelden is verplicht en kan via of telefonisch: 06 53918139.

Wanneer

-
-
-