Bezoek expositie en masterclass leerlingen vo, vmbo en mbo

Masterclass Jongeren en Democratie

  • 11 september - 11 okt 2020
  • 11:00- 17:00
  • gratis
  • Zwolle

In de monumentale oude Statenzaal kunnen leerlingen VO en MBO optioneel deze
masterclass volgen onder begeleiding van een docent, die verzorgd wordt door de provincie Overijssel en gecombineerd kan worden met een bezoek aan de expositie Zilveren Camera.

In de masterclass worden leerlingen meegenomen met de vraagstukken rond Jongeren en Democratie. Er wordt ook verbinding gemaakt met enkele fotobeelden van de Zilveren Camera, waarop ministers, politici of protesterende mensen zijn te zien. Vragen die aan de orde komen, zijn: Wat is het verschil tussen gemeente en provincie? Hoe word je wethouder of Statenlid? Wat merken jongeren in hun dagelijks leven van de overheid? En hoe kunnen ze daar invloed op uitoefenen? Ter aanvulling op een bezoek aan de expositie Zilveren Camera worden leerlingen, studenten uitgelegd hoe de politiek en democratie in Nederland is vormgegeven en welke acties jongeren kunnen ondernemen om zelf hun stem te laten horen.

Daarna kunnen de leerlingen de expositie Zilveren Camera bezoeken.

Wanneer

-
-
-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

gratis masterclass Jongeren en Democratie, alleen te boeken als er ook een bezoek aan de expositie Zilveren Camera wordt gebracht. Verplicht digitale inschrijving via www.destadverbeeldt.nl/expositie-zilveren-camera-2019

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle