Theaterfirma LINEA REKTA speelt | De Opkomst van de Uil

  • 11 - 20 sep 2020
  • € 12,50
  • Zwolle

Het is 75 jaar na de bevrijding van Europa en de beëindiging van de Tweede Wereld Oorlog. Voor de nieuwe generatie is de oorlog een abstract begrip. Het ontstaan er van een mysterie. De opkomst van De Uil gaat over angst, moed, verdeeldheid en geld. Terwijl de wereldpolitiek in brand staat, wapenen 22 jonge mensen zich tegen het opkomende fascisme; toekijken vanaf de zijlijn kan niet meer.

Het is 75 jaar na de bevrijding van Europa en de beëindiging van de Tweede Wereld Oorlog. Voor de nieuwe generatie is de oorlog een abstract begrip. Het ontstaan er van een mysterie.

Overal in Europa schieten populistische partijen als paddenstoelen uit de grond en hun achterban groeit steeds groter en groter. Bij columnist De Uil is het niet anders. Om de macht te grijpen in haar stad gaat De Uil voor niets en niemand aan de kant. Via politieke spelletjes, leugens en chantage probeert de columnist de macht te grijpen. Van bezorgde burger tot rechter, iedereen dient zich te schikken naar de wil van De Uil. Tot wat is de nieuwe generatie in staat? Moet Europa zich behoeden voor een nieuwe ramp?

Theaterfirma LINEA REKTA maakt de systemen inzichtelijk achter de opkomst van populisten en toont de wereld daar anno 2020 steeds vatbaarder voor blijkt. De opkomst van De Uil, geschreven door Mick Lindo, gaat over angst, moed, verdeeldheid en geld. Terwijl de wereldpolitiek in brand staat, wapenen 22 jonge mensen zich tegen het opkomende fascisme; toekijken vanaf de zijlijn kan niet meer.

De Opkomst van de Uil is te zien van 11 t/m 20 september 2020 aan de Grote Voort 8 in Zwolle. Deze locatie is onderdeel van de Creatieve Coöperatie Zwolle en beschikt over een rauwe theaterzaal met foyer. Na afloop na de voorstelling draaien we toepasselijke muziek en is er alle ruimte gezellig na te praten onder het genot van een drankje (let op contante betaling). Een compleet avondje uit dus!

Wanneer

-
-
-
-
-
-
-
-

Prijzen

Entreeprijs
€ 12,50

Kaarten zijn te koop via de website www.linea-rekta.nl

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle