Wilminks verhalen - een eigen interpretatie [1 & 2 / 3]

1 dag, 2 locaties, 3 voorstellingen

prijs
gratis
locatie
Cultuurschip Thor, Zwolle

Zin in een gratis live concert? Drie ArtEZ studenten verzorgen een kleinkunst concert waarin Willem Wilmink centraal staat. Verwacht bekende gedichten op eigen muziek gezet, maar ook bekende Wilmink-klassiekers, uitgevoerd door twee vocalisten, begeleid met piano en gitaar.

1 dag, 2 locaties, 3 voorstellingen!

Drie studenten die momenteel afstuderen aan het conservatorium van Zwolle organiseren een corona-proof concert, waarin een ode wordt gebracht aan dichter Willem Wilmink. Voor een aantal van zijn gedichten hebben zij zelf de muziek geschreven, een ander deel van de gedichten stond al op muziek en daaraan geven zij een eigen interpretatie. Daarnaast wordt ook eigen werk opgevoerd dat geïnspireerd is door de gedichten van Willem Wilmink.

Vooral de oudere generatie zal de dichter en zijn verhalen nog herkennen. Maar ook de jonge generatie kan zich laten verrassen door de grappige verhalen en Willem Wilminks jeugdige kijk op de wereld. Deze dichter besprak behalve grote zaken ook veel alledaagse onderwerpen. Hierdoor zijn de gedichten heel gevarieerd. Op het programma staan o.a. Huizen in de binnenstad, Freekie, Bang voor dokters en een eigen compositie Ben Ali Libi, de Joodse goochelaar, een lied over de oorlog en racisme.

Het concert wordt uitgevoerd door Mathilde Bloom (zang/gitaar), Deborah Griffioen (zang) en Rik Jan Schilder (pianist).