Spiegel im Spiegel

  • 20 mei 2020
  • 20:00- 22:00
  • € 22,50 - € 37,50
  • Zwolle

Het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta zoeken de grenzen op van tijd, ruimte en klank. De twee topensembles zweven langs kleine, solistische werken en weidse toonzettingen voor koor en strijkorkest. Het publiek wordt omgegeven door musici en zangers, waardoor de muziek vanuit alle hoeken door de zaal vibreert.

In verschillende bezettingen spelen en zingen de musici om het publiek heen: de hele concertzaal is het podium. Raak de spiritualiteit aan in Arvo Pärts meditatieve Spiegel im Spiegel en word overdonderd door de renaissanceklanken van Tallis en Vaughan Williams. Van Veljo Tormis en zijn leermeester Lepo Sumera klinken werken met een heel andere spirituele inslag. Bij Tormis hoor je de sjamanistische oerkreten doorklinken in de rauwe stemmen van de koorzangers, en Vasks laat je met een betoverende combinatie van viool, cello en zang de uitgestrektheid van de Baltische vlaktes voelen.

Over het Nederlands Kamerkoor Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen, en met spannende samenwerkingen. Het koor wordt geroemd door critici in binnen- en buitenland: “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant (2016). Sinds 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het koor.

Over Amsterdam Sinfonietta Amsterdam Sinfonietta werd in 1988 opgericht met Lev Markiz als eerste artistiek leider. Candida Thompson is sinds 1995 als concertmeester verbonden aan Amsterdam Sinfonietta, sinds 2003 is ze tevens artistiek leider van het orkest. Zonder dirigent spelen vergt een grote inzet en betrokkenheid van alle musici. In het orkest zitten dan ook musici die spelen op solistenniveau. In de afgelopen jaren maakte Amsterdam Sinfonietta tournees door Europa, China, Amerika en Australië. Het trad op in concertzalen als Barbican Hall in Londen, Cité de la Musique in Parijs, National Centre of Performing Arts in Beijing en Konzerthaus in Berlijn.

Wanneer

-

Prijzen

1e rang
€ 37,50
2e rang
€ 32,00
3e rang
€ 22,50

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle