De Staat van Kunst

RITME

prijs
gratis
locatie
De Statenzaal, Zwolle

De Staat van Kunst is een platvorm waar kunstwerken vanuit het BKR depot (1956 - 1987) naast werken van het nu worden geëxposeerd in de statenzaal. Binnen deze nieuwe samenkomst wordt per editie één thema uitgelicht door een verscheidenheid aan beeldende kunst, muziek, poëzie maar ook debat en meer. Waar vroeger afgezanten van de provincie bijeenkwamen om regels te bepalen, daar kunnen de inwoners van de stad nu bijeenkomen om regels van de waarneming te bevragen.

RITME Piet Mondriaan woonde in Parijs en later New York toen hij zijn abstracte beeldtaal ontwikkelde. Zijn lijnen en vlakken stelden voor hem iets universeels voor en vergeleek ze met het ritme van de metropool. Hoe verhoudt de Zwolse kunstenaar zich tot zijn omgeving en hoe is de plek voor hen veranderd sinds de BKR tijd?Is het ritme van Mondriaans gedachtegoed terug te vinden in het ritme van de Zwolse kunstenaar?

Kunstenaars: Gerben Dirven Peter Geerts Jeroen Molenaar MAFarts

Muziek: Jazz in Zwolle

Woordkust: Plankenpoëzie

Programma: Vrijdag 17 januari: Opening expositie met Jazz in de binnentuin Zaterdag 18 januari: Expositie, in gesprek met Marcel Goossen en Mark Oldengarm Zondag 19 januari: Expositie en Plankenpoëzie Maandag 20 januari: Expositie Dinsdag 21 januari: Expositie Woensdag 22 januari: Expositie Donderdag 23 januari: Expositie Vrijdag 24 januari: Expositie

Voor meer info zie het evenement op Facebook: https://www.facebook.com/events/3491480974259133/