Anthem viert 40-jarig jubileum met feestelijk Festival

Festival of nine Lessons and Carols

  • 22 dec 2019
  • € 10,00
  • Zwolle

Traditioneel op de vierde Advent: het Festival of nine Lessons and Carols uitgevoerd door Anthem, koor voor kerkmuziek. Dit jaar een extra feestelijk programma vanwege haar 40-jarig jubileum, met Martien Hovestad als gastdirigent. Hij heeft het koor opgericht in 1979. Wees welkom!

Anthem, koor voor kerkmuziek, maakt zich op voor het jaarlijkse Festival of nine Lessons and Carols op zondag 22 december in de OLV Basiliek in Zwolle. Dit jaar extra feestelijk vanwege het 40-jarig jubileum van het koor. En hoe bijzonder is het dan, dat oprichter Martien Hovestad de dirigent mag zijn! Er zijn twee uitvoeringen: om 16.00 uur met lezingen in het Nederlands en om 20.00 uur met lezingen in het Engels.

Traditie Een Festival of nine Lessons and Carols is een dienst die traditioneel rond Kerst plaatsvindt, met name in Engeland. In een dergelijke viering wordt het verhaal van de zondeval, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus verteld aan de hand van negen korte lezingen, de lessons, en afgewisseld met het zingen van carols, hymnen en koormuziek. De bekendste kerstviering is die van King’s College in Cambridge. De eerste vond daar plaats op kerstavond 1918. Een jaar later werd de liturgie aangepast en sindsdien is Once in royal David’s city altijd de eerste carol die gezongen wordt. Naast dit vaste element is er ook jaarlijks een nieuw lied, de zogenaamde commissioned carol, die speciaal voor de gelegenheid wordt geschreven.

Nieuwe compositie Festivals of Lessons and Carols vinden inmiddels overal ter wereld plaats, zo ook in Nederland. Tijdens de uitvoering van Anthem wordt een nieuw lied ten gehore gebracht: When Righteous Joseph wedded was. Een compositie van Martien Hovestad, die speciaal voor deze gelegenheid voor het koor is geschreven. Het belooft een prachtig Festival te worden!

Wanneer

Prijzen

Vrije gift
€ 10,00

Gratis toegang, collecte achteraf

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle