een gevarieerd programma van klassieke muziek, variété en theater uit de jaren twintig

Strijkorkest Ciconia Consort presenteert 'Der blaue Engel' - muziek uit Berlijn en Parijs in het interbellum

  • 1 mrt 2020
  • 11:30
  • € 24,50
  • Zwolle

Een fascinerend programma over het muziekleven uit de jaren '20 van de vorige eeuw, bloeitijd van uitgaansleven in Berlijn en Parijs. Een tijd van vernieuwing, satire en maatschappijkritiek, zowel in theater als muziek. Het jonge Haagse strijkorkest Ciconia Consort staat onder leiding van Dick van Gasteren. Solisten zijn de jonge zangeres Maria Pedano en haar zuster Anuschka Pedano, die de altviool bespeelt.

Der blaue Engel: klassieke muziek, variété en theater uit de ‘roaring twenties’ Het top-strijkorkest Ciconia Consort olv Dick van Gasteren brengt een fascinerend programma over het muziekleven tijdens het interbellum. In de jaren '20 van de vorige eeuw maakt het uitgaansleven in de culturele hoofdsteden Berlijn en Parijs een ongekende bloei door. Het is een periode van politieke satire en humoristische maatschappijkritiek! Zowel het theaterleven als de wereld van de klassieke muziek, bevindt zich in een uitgesproken experimentele fase. Schrijver Bertolt Brecht ontwikkelt in Berlijn vernieuwende epische theatervormen. In de Parijse muziekwerld ontstaat in de jaren '20 de Groupe des Six, een gedreven groepje componisten met o.a. Francis Poulenc en Darius Milhaud. De muziek die zij schrijven kenmerkt zich met name door eenvoud en speelsheid. De invloed van populaire muziek, zoals Amerikaanse jazz en variété, kun je in hun werken duidelijk herkennen.

uitzonderlijke talenten De solisten Maria en Anuschka Pedano zijn uitzonderlijke jong talenten, die zich graag bewegen zowel in de klassieke muziek, als in lichte genre. Zangeres Maria, een meesterlijke vertolker van het Franse chanson, waagt zich nu ook aan de Duitse liederen van Kurt Weill. Haar zuster altvioliste Anuschka, kun je beluisteren in de Trauermusik van de Duiste componist Paul Hindemith.

veel lovende recensies Het jonge Haagse strijkorkest Ciconia Consort ontving vele lovende recensies in binnen- en buiteland voor zijn debuut-CD 'French Music for String Orchestra' (december 2018). Kijk voor meer informatie op www.ciconiaconsort.nl

programma Charles Koechlin - Sur les flots lointain Kurt Weill - 'Je ne t'aime pas' en 'Die Moritat von Mackie Messer' Ernst Křenek - Fünf kurze Stücke fur Streicher, opus 116 Paul Hindemith - Trauermusik voor altviool en strijkorkest Darius Milhaud - Kammersymfonie no. 4 opus 74 Erich Korngold – Marietta’s Lied uit Die tot Stadt en drie delen uit de Symphonic serenade opus 39

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 24,50

Entree: €24,50 / €21,50 CJP, drankje inbegrepen

Kaarten voor dit bijzondere concert kun je bestellen via www.zwolsetheaters.nl

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle