Koffieconcert: muzikale sprookjes

Pianist Wouter Harbers en violist Robert Cekov

locatie
Waanders In de Broeren, Zwolle

Zoek je een leuk uitje op een doordeweekse ochtend? Of ben je verzot op sprookjes? Na een gezellig eerste concert geeft pianist Wouter Harbers op maandagochtend 11 november weer een koffieconcert in boekhandel Waanders in Zwolle. Samen met violist Robert Cekov neemt hij je mee naar de wereld van de muzikale sprookjes.

We beginnen met het vrolijke muziekje uit de paddenstoelen van het sprookjesbos in de Efteling. Daarna gaan we naar een prachtig Zwanenmeer, met betoverende muziek van Tchaikovsky. Hoe anders is het treurlied van Ravel, waarin hij huilt om een gestorven prinses… Huil mee met de Pavane.

Vervolgens trekken we naar de bergen van Noorwegen. Hier worden al eeuwenlang spannende volksverhalen doorverteld. Grieg zette ze op muziek in zijn spannende Peer Gynt Suite. De muziek begint met een rustige ochtendschemering en eindigt in een extatische Trollendans!

We sluiten het concert af met de sensationele Danse Macabre van Saint-Saëns, waar in de Efteling zelfs een hele attractie omheen is gebouwd.

Hartelijk welkom!

Deze concerten worden mogelijk gemaakt door Stichting Gouden Dagen.