Onbekende aspecten van de Russische samenleving

Het 'gewone' Rusland

  • 27 januari - 23 mrt 2020
  • 14:00- 15:45
  • € 162,13
  • Zwolle

Het 'gewone' Rusland.
In 8 hoorcolleges wordt door prof. dr. Hans van Koningsbrugge op maandagmiddag van 14:00 - 15:45 uur vanaf 27 januari 2020 gesproken over de ontbrekende aspecten van de Russische samenleving. Veel interessante aspecten van de Russische samenleving blijven onbesproken. Het doel van deze cursus is dit ‘vergeten Rusland’ te belichten.
Informatie en aanmelding: www.U3L.nl

Doel van de cursus is om bestaande stereotypen over Rusland te doorbreken en het Rusland van alledag te belichten. Doel is evenzeer te beklemtonen dat in Rusland meerdere waarheden en belevingsniveaus naast elkaar kunnen bestaan. Dit opdat naar analogie van de woorden van Churchill: Rusland iets minder een raadsel verpakt in een mysterie wordt.

I. De Russische economie: het einde van een groeimodel? II. De Russische geografische en bestuurlijke verscheidenheid III. Het Kremlin en de rest: de Centrum-Periferie problematiek IV. De Russische elite V. Medische zorg in Rusland VI. NGO's in Rusland: is er leven na alle controle? VII. De strijd om de Russische ziel/Religie in Rusland Viii. De Russische buitenlandse politiek; de staat van het leger

hand-out wordt door docent verstrekt, hiervoor worden geen extra kosten berekend. College met ruimte voor vragen. Een handout wordt door de docent verstrekt, hiervoor worden geen extra kosten berekend.

Docent: Prof. dr. Hans van Koningsbrugge Contact : j.s.a.m.van.koningsbrugge@rug.nl Informatie en aanmelding: www.U3L.nl

Wanneer

-

Prijzen

Deelnameprijs
€ 162,13

€ 162,14 voor 8 lessen van ca. 1,75 uur

Meer leuke evenementen

#Zwolle