Club Cele | Film: The Human Flow | Stadscafé

prijs
gratis
locatie
Club Cele, Zwolle

Club Cele vertoond gratis de indrukwekkende film Human Flow van de internationaal bejubelde kunstenaar Ai Weiwei

Meer dan 65 miljoen mensen van over de hele wereld moesten gedwongen hun woning verlaten. Ze vluchtten van hongersnood, klimaatverandering en oorlog in de grootste volksverhuizing sinds de Tweede Wereldoorlog. Op dinsdag 8 oktober vertonen we Human Flow, een episch filmavontuur dat geleid wordt door de internationaal bejubelde kunstenaar Ai Weiwei, geeft deze massamigratie visueel heel krachtig weer. De documentaire maakt de onthutsende schaal van deze vluchtelingencrisis en de diepe menselijke impact kraakhelder.

De inclusieve stad Zwolle De indrukwekkende documentaire Human Flow is de aftrap van het debat dat we de komende tijd tijdens het Stadscafé gaan voeren over Zwolle als inclusieve stad. Is onze stad wel voor iedereen geschikt om in te wonen, te leven en te ontplooien? En zo niet, hoe kunnen we onze stad dan wel zo inrichten - door bijvoorbeeld te investeren in de kwaliteit van de openbare ruimte in de binnenstad, of juist het gebied eromheen? Wij zien je graag bij Human Flow om je aan het denken te zetten.

Met menselijke maat Wat zal deze continue stroom van mensen voor onze steden betekenen? Hoe kunnen we Zwolle inrichten op een grote groei zonder de menselijke maat te verliezen? We kunnen er vanuit gaan dat we straks met meerdere culturen zullen samenleven. Als we van 'ik naar wij' willen, meer solidair te worden en beter voor elkaar willen zorgen, moeten we deze ingrediënten ook toevoegen aan onze stedenbouw. Dus niet alleen bouwen om ruimte te creëren, maar ook om met elkaar een fijne plek te maken.

Reserveren is noodzakelijk Omdat we een bepaald aantal plaatsen beschikbaar hebben, is het noodzakelijk om een gratis ticket te bestellen. Deze film wil je echt zien!