Club Cele | Waterlanders | VPRO Tegenlicht Meet Up Zwolle

prijs
gratis
locatie
Club Cele, Zwolle

De zeespiegel stijgt en de bodem zakt. Waar we dat probleem de afgelopen eeuwen nog met dijken, waterschappen en een Deltaplan konden oplossen, zullen die toepassingen de komende honderd jaar niet meer toereikend zijn. Op de tekentafels van Nederlandse ingenieurs zien we nu extremere en inventievere maatregelen. Hoe zien deze maatregelen eruit en tot wanneer kunnen ze onze voeten droog houden? Hoe gaan wij, Nederlanders, om met de fundamentele onzekerheid omtrent de zeespiegelstijging?

De zeespiegel stijgt en de bodem zakt. Waar we dat probleem de afgelopen eeuwen nog met dijken, waterschappen en een Deltaplan konden oplossen, zullen die toepassingen de komende honderd jaar niet meer toereikend zijn. Op de tekentafels van Nederlandse ingenieurs zien we nu extremere en inventievere maatregelen. Hoe zien deze maatregelen eruit en tot wanneer kunnen ze onze voeten droog houden? Hoe gaan wij, Nederlanders, om met de fundamentele onzekerheid omtrent de zeespiegelstijging? En wat betekent dit voor regio Zwolle?

We gaan in gesprek met interessante gasten die alles met dit onderwerp te maken hebben: bestuurders en betrokken burgers. Meer informatie over dit inhoud van dit programma volgt zo snel mogelijk.

Waterlanders | VPRO Tegenlicht Meet Up Zwolle vindt plaats op 24 september 2019 om 20.30 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].

Waar, wanneer, wie? Datum: 24 september om 20:30 Waar: Rabofoyer, Blijmarkt 25, Zwolle Moderator: Gaetana Ferla De bovenfoyer is alleen per trap bereikbaar.