Kerstconcert en cd-presentatie Britten en Jong Britten

prijs
€ 7,50
locatie
Fonteinkerk, Zwolle

ZWOLLE – Op zaterdagavond 8 december geven het Britten Jeugd Strijkorkest en Jong Britten een feestelijk kerstconcert in de Fonteinkerk in Zwolle, waar ook de nieuwste cd (2018) van het Britten Jeugd Strijkorkest wordt gepresenteerd.

ZWOLLE – Op zaterdagavond 8 december geven het Britten Jeugd Strijkorkest en Jong Britten een feestelijk kerstconcert in de Fonteinkerk in Zwolle, waar ook de nieuwste cd (2018) van het Britten Jeugd Strijkorkest wordt gepresenteerd. De jonge strijkers van het Edward Strijkorkest openen het concert gevolgd door het meer ervaren Benjamin Strijkorkest, waarna de talenten van het Britten Jeugd Strijkorkest en dirigent Loes Visser het stokje overnemen. Op het programma staan onder meer werken van Debussy, Elgar en Mendelssohn. Solisten zijn harpiste Jareach Gilula, winnares van het vierde Rosa Spier Harp Concours, en violist Kaya Gür, prijswinnaar van het Britten Vioolconcours 2018. Het eerste exemplaar van de nieuwste Britten-cd wordt tijdens het concert officieel uitgereikt aan de nieuwe voorzitter van de orkesten, Gijsje van Honk.

Talentontwikkeling Tijdens het kerstconcert is te horen en te zien hoe jonge strijkers zich ontwikkelen tot volwassen podiumkunstenaars. De jongste strijkers zetten hun eerste stappen op het concertpodium, terwijl de gevorderde musici zich al ware performers tonen. Solisten Jareach Gilula (2000) en Kaya Gür (2002) schitteren in Danse sacreé et danse profane voor strijkorkest en harp van Debussy en in Mendelssohns Vioolconcert in D klein, het eerste vioolconcert dat de componist op 13-jarige leeftijd schreef. Beide solisten studeren aan het conservatorium.

Nieuwe cd Tijdens het kerstconcert presenteert het Britten Jeugd Strijkorkest zijn nieuwe cd, waarop topviolist Daniel Rowland soleert in Weinsbergs Concertino. “We werden betoverd door zijn vrije en intuïtieve interpretatie van deze prachtige muziek. Als podium voor talentontwikkeling geven we ook onze eigen leden de ruimte om tot bloei te komen. Onze cellist Joshua Herwig ontroert met het devote Prayer van Bloch en violiste/zangeres Julia Sabaté weet te raken met de melancholieke klanken van Berlin,” aldus Loes Visser (dirigent en artistiek leider). De cd, waarop ook ‘the life-story of an unknown actor’ van Schnittke en de Holberg Suite van Grieg staan, is te koop tijdens het kerstconcert. Alle kopers krijgen ook een bonus-cd met het kerstverhaal Wat de dokter in de kerstnacht beleefde met muziek gespeeld door het Britten. Na afloop van het concert is het publiek van harte welkom in de foyer van de Fonteinkerk, om in kerstsferen na te genieten en samen het glas te heffen op vrolijke feestdagen.