In het voetspoor van de Moderne Devotie

Wandeling op inschrijving in kerstsfeer

prijs
€ 10,00
locatie
Stadsrondleidingen Zwolle, Zwolle

Zoekt u een rustmoment tijdens de drukke decembermaand? Kies dan voor deze bijzondere stadswandeling rond de Moderne Devotie.

De Moderne Devotie (Latijn: Devotio Moderna) is een spirituele beweging binnen de middeleeuwse katholieke Kerk die opkwam aan het eind van de 14e eeuw. De beweging ontstond doordat mensen niet tevreden waren met hun situatie door misstanden onder de geestelijkheid en in de kerkelijke leiding. De Moderne Devotie stond voor een vernieuwing van het christelijke gemeenschapsleven en is te zien als een hervormingsbeweging binnen de Kerk en maatschappij. Persoonlijke levensheiliging en praktische levenswijsheid vormden het streven. De initiatiefnemers bestonden uit geestelijken en leken. Ze leefden in gemeenschap van tafel en goederen zonder een formele kloostergelofte af te leggen. (bron: Wikipedia)

Thomas van Kempen schreef in Zwolle zijn bekende 'handboek' van de Moderne Devotie, De Imitatione Christi ('De Navolging van Christus').

Tijdens deze wandeling van 1,5-2 uur bezoekt u de plekken en monumenten die een rol speelden bij de ontwikkeling en verbreiding van de Moderne Devotie. Zo bezoekt u de latijnse School van Joan Cele en de schrijn van Thomas à Kempis.

Deze wandeling wordt begeleid door gespecialiseerde gidsen van het Historisch Centrum Overijssel.

De wandeling eindigt met een drankje bij Grand Café Public.

Praktische informatie: Deze wandeling gaat door bij 8 of meer deelnemers.

De prijs: €10,- per persoon. Dit is inclusief een winterse consumptie.